Foto: Irina R Hipolito / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bajern šokirao velikog favorita

Košarkaši Bajerna napravili su veliko iznenađenje i savladali Barselonu u drugom meču četvrtfinala Evrolige na gostujućem terenu rezultatom 90:75.

Ekipa koju sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri tako je izjednačila na 1:1 u seriji i u naredna dva meča igraće pred svojim navijačima.

PROČITAJTE JOŠ

U redovima Bajerna je briljirao Dešon Tomas sa 25 poena i sedam skokova, a odličan meč je odigrao i Ognjen Jaramaz.

Bivši igrač Partizana je zabeležio 12 poena uz pet asistencija i tri skoka. Vladimir Lučić nije imao svoje veče jer je postigao pet poena uz četiri skoka.

Dvocifreni su bili i Obst sa 15 poena, Veler-Bab sa 12 poena i osam skokova i Rubit sa 10 poena i sedam skokova.

Utakmice Evrolige možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

U Barseloni je bio bolji od ostalih Nikola Mirotić sa 16 poena i šest skokova, koliko je imao i Laprovitola, a pratio ih je samo Kalates sa 13 poena.

Bajern je krenuo odlično od samog početka kada su sjajno otvorili Đedović i Lučić i došao do pet poena prednosti koje je imao i na kraju prve četvrtine.

U drugoj deonici je eksplodirao Tomas koji je inicirao seriju od 12:0 sa svojih 10 poena,a gosti iz Minhena su do poluvremena stekli 13 poena prednosti.

Uspeli su Katalonci da se delimično vrate u trećoj deonici, ali je Bajern odbijao sve nalete i čuvao prednost i na kraju rutinski priveo meč kraju.

BONUS VIDEO Željko Obradović viče na Aleksu Avramovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar