Rival u četvrtfinalu kao glavne pretnje vidi Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova, ali...

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije u utorak (10.45 po srpskom vremenu, 16.45 po lokalnom) igraju sa Litvanijom za plasman u polufinale Mundobasketa, dan nakon selidbe sa jednog na drugi kraj Manile.

Rival u četvrtfinalu prethodno je napravio najveću senzaciju na turniru i srušio selekciju SAD.

PROČITAJTE JOŠ

„Imamo dvojake emocije. Ostvarili smo veliku pobedu protiv SAD, ali smo imali malo vremena da proslavimo istu. Moramo da zaboravimo prošli meč što pre, Srbija nas neće dočekati crvenim tepihom i cvećem, već želi pobedu. Neophodno je da se što pre oporavimo fizički, ali pre svega psihički“, kaže selektor Litvanije Kažis Maksvitis.

Biranim rečima je pričao o „orlovima“.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

„Tipičan srpski sastav, tipičan tim Svetislava Pešića. Igrate čvrstu, dobru odbranu, za ovaj tim nije karakterestično veliki broj kontranapada. Srbija prosečno postiže 25 poena iz tranzicije, nekada je Srbija igrala duge, postavljene napade. Naš cilj je da zaustavimo brzu igru rivala. Dve košarkaške nacije se susreću ponovo, što je uvek veliki izazov“.

Svestan je selektor Litvanije ko su glavne uzdanice Srbije.

„Bogdanović i Milutnov su okosnica tima, ali uz njih tu su evroligaški igrači poput Gudurića, Dobrića, Stefana Jovića. Ako pričamo o talentu, ekipe su izjednačene. Videćemo koji tim će biti bolji“.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Svetislav Pešić je rekao da su protiv Dominikane bili dovoljni odlična odbrana i prosečan napada, a da će protiv Litvanije biti potrebna fantastična i odbrana i napad.

„Ako želite da pobedite u meču kao što je duel Srbije i Litvanije, moranje su i dobra odbrana i dobar napad. U dosadašnjem toku Mundobasketa, rekao bih da imamo sličan stil napada i odbrane“, zaključio je Maksvitis.


Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Lepotice i veseli muzičari kao uvod za Srbiju na Mundobasketu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar