Šekil O'Nil
Šekil O'Nil; Foto: Screenshot Twitter Overtime

Šekil O'Nil je vrlo verovatno u najboljim godinama bio najdominatniji centar u istoriji NBA lige. Nikada nije bio poznat po šutu sa distance jer je uglavnom sa kilažom od 120 do 140 kilograma prosto uništavao protivničke igrače u reketu. Ipak, po završetku karijere je jedan snimak postao hit.

PROČITAJTE JOŠ

Čovek koji je u NBA postigao 28.596 poena, a ogromna većina poena bila je sa udaljenosti od dva, tri metra od koša. Uostalom, pogled na statistiku sa linije za slobodnih bacanja dovoljno govori koliko je bio loš šuter. Ima prosek od 58,3 odsto pogođenih bacanja, a promašio je više od 8.000 pokušaja.

U karijeri je ipak uspeo da pogodio jednu trojku. U 18 godina karijere je 22 puta pokušao iza linije za tri poena, a 21 put je bio neprecizan. Ipak, daleko od toga da ne može da pogodi sa ovih distanci kada ima dovoljno vremena.

Tako je na društvenim mrežama objavio snimak trojke sa velike daljine, pogodio je iz dvorišta, a onda slavio raširenih ruku. Ljudi koji su bili sa njim, snimatelji, novinari i drugi koji su se našli na terenu vrištali su od radosti kada su videli šta je Šek uradio.

Šek je na trenutak osetio kako je biti Stef Kari i pogađati sa takvih distanci.

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare