Jirgen Klop, Pep Gvardiola
Jirgen Klop, Pep Gvardiola; Foto: EPA/Nigel Roddis

Fudbaleri i menadžeri u Premijer ligi ne prestaju da se žale zbog zgusnutog rasporeda. Među njima su najglasniji i ove godine bili Jirgen Klop i Pep Gvardiola, čiji timovi moraju da odigraju četiri utakmice u 11 ili 12 dana. Na sve ovo je stigao žestok odgovor od Sajmona Džordana, bivšeg vlasnika Kristal Palasa.

PROČITAJTE JOŠ

Klop i Gvardiola su često znali da kritikuju raspored, a menadžer Mančester sitija je preporučio i štrajk fudbalera ako nisu srećni i zadovoljni.

Na sve to je burno reagovao Džordan koji je slikovito pokazao zbog čega svi moraju da budu srećni.

„Dosta više. Igrajte prokletu igru, počnite da budete igrači. Previše vam je dano, a ionako većina igrača koje ja znam želi igra te utakmice. Ne znam kakve ljude odgajamo, ali meni se čini da su oni mlaki. Ne mogu to više da tripim. Pokažite karakter, odradite to. Prihvatamo sve dobro što nam se događa, trebali bismo i neke loše stvari“, rekao je Džordan.

Žestoko je udario na sve u fudbalu.

„Fudbal je izgrađen na kulturi izmišljanja izgovora i šta god ljudima date nije im dovoljno. A da kažete da vam dobro ide? Da se uštipete i shvatite koliko ste srećni? Da nema fudbala, polovina vas radila bi u Mekdonaldsu. Zarađujete 10 miliona po godini i kukate zbog onog što nemate.“

Nije se na tome zaustavio.

„Svi shvatamo dinamiku ove igre, a u jednom trenutku godine ona se igra za publiku. Ovo je taj trenutak i ljudima se sviđa tradicija odigravanja utakmica u ovom razdoblju. Zar ste zaboravili zbog koga ste ovde? Da ne postoji taj interes ne biste niti bili plaćeni desetine miliona svake godine“, zaključio je.

BONUS VIDEO Ronaldov izliv besa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare