Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Košarkaši Atlante i Milvokija odigraće dve utakmice na ostrvu Jas.

Legendarni američki košarkaš Šekil O’Nil imenovan je za ambasadora NBA utakmica u Abu Dabiju. Revijalne utakmice biće odigrane 6. i 8. oktobra.

Čuveni Šek, četvorostruki NBA šampion i član Kuće slavnih će u Abu Dabiju učestvovati u programu razvoja mladih, a potom će razgovarati sa lokalnim navijačima tokom nedelje rezervisane za mečeve.

PROČITAJTE JOŠ

Njegova karijera, koja trajala je skoro dve decenije, donela mu je bezbroj nagrada i priznanja – za najkorisnijeg NBA igrača, NBA rukija godine, četiri titule i ulazak u Kuću slavnih. Trenutno, O’Nil je analitičar u emisiji „Inside the NBA“, ima doktorat iz oblasti liderstva i obrazovanja, i osnovao je fondaciju koja obezbeđuje resurse za mlade koji nemaju dovoljno.

Košarkaši Atlante i Milvokija odigraće dve utakmice u „Etihad areni“ na ostrvu Jas, a ulaznice će biti u prodaji od četvrtka. Dva tima su se sastala u finalu Istočne konferencije 2021, a Baksi su te godine osvojili svoje prvo NBA prvenstvo u 50 godina.

Abu Dabi će biti prvi grad-domaćin NBA utakmica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Persijskom zalivu. Utakmice će stići do navijača u više od 200 zemalja i teritorija širom sveta.

NBA će takođe postati prva severnoamerička sportska liga koja će pokrenuti kanale društvenih medija na arapskom na Fejsbuku, Instagramu i Tviteru, i tako pružiti sveobuhvatne vesti i sadržaje na tom jeziku od 30. juna.

BONUS VIDEO Nikola Vučević o Zvezdi, Radonjiću, ABA ligi, navijanju u Srbiji i NBA

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar