Ognjen Jaramaz/Foto: Matias Horak/STARSPORT/2022

Dve transfer bombe u Humskoj

Ognjen Jamaraz i Mateuš Ponitka postaće uskoro i zvanično novi košarkaši Partizana, saznaje Nova.rs.

Oba transfera su već dogovorena, a prema našim informacijama ostalo je samo još da se odrade formalnosti i ozvaniče pojačanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski plejmejker i bek bio je član Bajerna sve do ovog leta, kada je na klupu stigao Pablo Laso i odlučio da mu Jaramaz nije potreban.

Partizan je to iskoristio, te ga doveo kao zamenu za Dantea Egzuma i Jama Madara na poziciji organizatora igre.

Jaramaz je već igrao u Partizanu od 2019. do 2021. godine, a pre toga nastupao je za Megu, Smederevo i San Pablo Burgos.

Već dugo se pričalo da bi reprezentativac Srbije mogao da pojača crno-bele redove, međutim, Marko Pešić, menadžer bavarskog kluba, nedavno je istakao da Jaramaz ima ugovor sa Bajernom na još jednu sezonu, te da će ostati u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, izgleda da od tog ostanka nema ništa, pošto se Jaramaz vraća u Partizan i pod komandom Željka Obradovića imaće ozbiljne ambicije naredne sezone kada će se juriti i Fajnal-for Evrolige.

Što se Ponitke tiče, on je nedavno postao slobodan igrač nakon što se rastao sa Panatinaikosom.

I sam Poljak je izjavio da je pregovarao sa nekoliko klubova, među kojima je bila Crvena zvezda, ali je izgleda odabrao crno-bele boje.

Ponitka, koji ima 29 godina, minule sezone u dresu Panatinaikosa je na 27 utakmica u Evroligi imao prosek od 8,4 poena, 5,2 skokova, 2,4 asistencije, 1,1 ukradene lopte. U domaćem šampionatu prosečno je beležio 9,6 poena, 4,3 skoa i 3,1 dodavanje, ali sve to nije bilo dovoljno da ostane u planovima novog trenera Ergina Atamana.

Poljak je bio apsolutni hit Evrobasketa prošle godine, kada je njegova reprezentacija završila kao četvrta, dok je on bio lider.

BONUS VIDEO Najluđe priče legendi srpske košarke: Doček šampiona, kumovi i ljubav koja je promenila sve

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar