Foto: Starsport

Skupštine ABA lige nema, ali ima sastanka klubova kojem ne prisustvuju svi učesnici predstojeće sezone.

Nema predstavnika Crvene zvezde, FMP i Cibone, dok je prehodno otkazana sednica Skupštine koja je trebalo da se održi ovog petka od 10 sati.

Ipak, ostali jadranski klubovi drže radni sastanak sa ciljem da se pronađe jedinstveno rešenje i da sezona počne na vreme, 3. oktobra, što je pod upitnikom.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bi se sve to realizovalo, opet bi morala da se zakaže i održi sednica ABA Skupštine u najkraćem roku. Svi stavovi ili predlozi koji budu doneti na sastanku, morali bi da budu izneti i potom verifikovani na Skupštini.

Za sprovođenje odluka Skupštine potrebna je saglasnost svih klubova, gde trenutno i leži problem zbog udela vlasništva regionalne lige.

Do sporenja je prethodno došlo jer je KK Partizan odbio da potpiše prenos udela sa tri stara na tri nova kluba, sa Metalca, stare Cedevite i MZT (iz 2015. godine), na FMP, Mornar i Primorsku, za šta je ranije dao pristanak glasanjem.

Potom su crno-beli pokrenuli pitanje sukoba interesa između Crvene zvezde i FMP u istom takmičenju, tražeči i da nadležan za određene sporove bude Sud za sportsku arbitražu u Lozani. Prema osnivačkim aktima ABA lige, trenutno jedini nadležan je Trgovinski sud u Zagrebu, sud u zemlji u kojoj je osnovana liga.

Njemu je još 2. februara Zvezda podnela tužbu protiv ABA lige tražeći da se ažurira vlasnička struktura i prenesu osnivački akti na FMP, Mornar i Primorsku, sa pomenuta tri kluba koja više nisu članovi elitnog regionalnog ranga. I doneta je odluka o vansudskom poravnanju, ali…

Tački sporenja je mnogo, rešanja malo, niti na vidiku, zato je početak predstojeće sezone ABA lige u magli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar