Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Skupština ABA lige, koja je bila zakazana za petak u 10 sati, neće biti održana, odlučeno je u četvrtak kasno uveče.

Haos na Jadranu se nastavlja… Jedinstvo između klubova ne postoji, svako „tera“ svoju priču i pitanje je šta će uopšte biti sa predstojećom sezonom.

S tim u vezi odlazeći predsedavajući regionalnog takmičenja Domagoj Čavlović prosledio je dopis klubovima sa rešenjem o odlaganju Skupštine.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani svi, u najboljoj nameri i uz puno razgovora sa pojedinim klubovima koji su me uveravali da sazivanje Skuštine ima smisla, to sam uz odobravanje svih i napravio uz napomenu da je sazvana u kratkom roku i da vredi ukoliko se svi slažu sa sazivanjem. Nakon pojedinih dopisa, jasno je da se nastavlja sa ucenama od strane nekih, te da sam ja lično kao predstavnik KK Cibona prevaren i izigran obećanjima koje sam dobio, da je svima prvenstveno u interesu da liga počne i da svi želimo da je igramo“, poručio je Čavlović u dopisu i dodao:

„Bez dizanja iznad ličnih interesa i sagledavanja šire slike, što bi trebalo biti opstanak lige po svaku cenu, nema smisla ni sutrašnja Skupština kao ni što dosadašnji sastanci nisu urodili plodom. Zbog svega navedenog, smatram da (sutrašnja) Skupština nije potrebno da se održi. Laku noć svima i laku noć ABA liga“, navodi se u dopisu Čavlovića.

Kako Nova.rs saznaje, Skupština je, najvećim delom, otkazana jer je KK Partizan tražio da se na dnevni red uvrsti još jedna tačka po kojoj bi se pričalo o Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozanu, što je ranije odbačeno kao mogućnost.

Crno-beli su, takođe ranije, odbili da potpišu prenos udela sa tri stara na tri nova kluba, sa Metalca, stare Cedevite i MZT, na FMP, Mornar i Primorsku, za šta je ranije dao pristanak glasanjem.

Skupštini je, navodno, prethodio dopis Partizana o Sudu u Lozani, kako bi se izborio da CAS bude nadležan za određene sporove, odnosno za spor o sukobu interesa Crvene zvezde i FMP, na kojem insistira.

Od toga, barem za sada, nema ništa, nema ni sednice Skupštine, a pitanje je da li će biti i početka sezone ABA lige u ovom formatu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar