Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Toronta su pobedili u trećoj utakmici polufinala plej-of serije Istočne konferencije protiv Toronta trojkom u poslednjim desetinkama!

Branilac titule se našao u velikom problemu, gubio je sa 2-0 u seriji, imao je zaostatak od dva poena i 0,5 sekundi da organizuje akciju za poslednji šut.

PROČITAJTE JOŠ

Odgovornost je preuzeo Kajl Lauri, izveo je loptu preko najvišeg igrača lige Taka Fola pravo do Ou Džija Anunobija koji je ubacio trojku za konačnih 104:103.

Lauri je bio najbolji pojedinac u timu iz Kanade, ubacio je 31 poen imao 8 asistencija i 6 skokova, a sjajnu podršku je imao u Fredu Vanvlitu koji je dodao 25 poena i imao 6 uspešnih dodavanja.

Dvocifreni učinak su upisali još Paskal Sijakam (16 poena), Anunobi (12) i Mark Gasol (10), dok je Norman Pauel upisao 8, od toga jednu veoma važnu trojku u poslednjoj deonici.

Na drugoj strani je bolji od ostalih bio Kemba Voker sa 29 poena, Džejlen Braun je dodao 19 uz 12 skokova, a Džejson Tejtum je utakmicu završio sa 15 poena.

Seltiksi nisu pokazali nameru da odustanu od svog ritma i posle prve deonice su imali pet poena prednosti.

Ona je do poluvremena duplirana, a Reptorsi su u drugoj deonici postigli svega 19 poena.

Odmor je prijao igračima aktuelnog šampiona, pa su do početka poslednjeg kvartala smanjili razliku na četiri poena.

Serijom pogodaka, strpljivom igrom i dobrom odbranom, Toronto je uspeo da izjednači u finalnoj četvrtini i uvede meč u neizvesnu završnicu.

Na četiri minuta do kraja bilo je 95:95, a ukupan broj promena vođstva i nerešenih rezultata bio je dvocifren.

Ipak, Seltiksi su uspeli da uspore Toronto, za tri minuta su ostvarili niz od osam uzastopnih poena i steknu prednost u samom finišu.

Lauri je preuzeo odgovornost, ubacio četiri poena pred ulazak u poslednji minut i smanjio zaostatak na jedan posed.

Na manje od 30 sekundi Vanvlit je izjednačio, poslednji napad je na 0,5 do kraja rešio Voker, asistencijom Tajsu za zakucavanje, pošto je ekipa Toronta odigrala očajnu odbranu.

Seltiksi su na teren poslali najvišeg igrača lige Taka Fola, ali je Lauri uspeo da ga prebaci, pronađe usamljenog Anunobija koji je ubacio trojku iz ugla.

Četvrti meč serije je na programu u nedelju od 00.30.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare