Foto: Tanjug/AP/Ashley Landis

Šakil O'Nil legenda NBA lige nastavio je sa prozivkama na račun francuskog centra Rudija Gobera kog ne smatra dovoljno dobrim za ugovor koji je dobio.

Gober je nedavno sa Jutom Džez potpisao petogodišnji ugovor vredan 205 miliona dolara i to se nikako nije dopalo O’Nilu koji smatra da bi na terenu „uništio“ Francuza. Gobera je uporedio i sa Nikolom Jokićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Rudi je nekoliko godina unazad jedan od najboljih defanzivnih centara lige, ali nije dovoljno efikasan u napadačkoj liniji. Kod Jokića je relativno obrnut slučaj, pošto je poznato da Nikola ne čuva obruč i prostor toliko dobro, ali veoma dobro krade lopte i čita igru.

„Treba ti više od ‘mehura’ i da malo duže ponavljaš takve partije, nekoliko godina, da bismo mogli da kažemo da si superstar“, rekao je Čarls Barkli o Džamalu Mareju.

Iako je Gober probao prethodnih dana da „ugasi vatru“ rekavši da nema nikakav problem sa Šekom i da ne zna zašto je „Dizel“ izabrao da „čačka“ baš njega, O’Nil se na Barklijev komentar nadovezao novom provokacijom.

„To je kao da kažeš da neko mora da ima više od 11 poena da bi dobio 200 miliona dolara“, kaže O’Nil.

S obzirom na to da je Nikola Jokić iste večeri ubacio 38 poena Dalas Maveriksima u porazu Denver Nagetsa posle produžetka, Šek je i to iskoristio kao povod da se našali na račun Francuza.

„Ako vam 11 poena donosi 200 miliona dolara, onda bi 38 poena trebalo da vam donese 600 miliona dolara, zar ne“, upitao je Šek.

Jokić ove sezone igra najbolji start u karijeri i po prvi put je u ozbiljnom razmatranju kao kandidat za MVP-ja.

Do kraja regularnog dela sezone ima još mnogo da se igra, ali dosadašnje brojke 25,9 poena, 11,6 skokova i 10,9 asistecija uz 57,6 posto šuta iz igre i 44,4 odsto za tri poena zvuče zaista nerealno.

Na drugoj strani medalje, Nagetsi imaju tek tri pobede i pet poraza posle osam odigranih utakmica na 12. mestu zapada NBA lige. Inače, Rudi Gober tokom karijere ima 11,7 poena u proseku, a ove sezone 13,9 uz 13 skokova i 1,9 asistencija.

Francuz nije šutirao trojke, a iz igre šutira 61,6 odsto, dok je sa linije za slobodna bacanja polovičan 55,3 odsto. Jokić sa penala ima 82,4 odsto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar