Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Luka Dončić je briljirao u trijumfu Dalas Maveriksa nad Denver Nagetsima (124:117), a nakon susreta je biranim rečima govorio o Nikoli Jokiću.

Dve zvezde svojih franšiza postigle su po 38 poena, a Slovenac je nahvalio našeg centra i objasnio da je znao šta će se desiti kada je Jokić primio loptu na 2,4 sekunde do kraja meča.

PROČITAJTE JOŠ

„Samo sam hteo da pobedimo, Jokić je neverovatan igrač. Znao sam da će da pogodi taj šut za produžetak. Ali, ponavljam, samo sam hteo da pobedimo posle i to smo uradili“.

Upitan je da prokomentariše i to što je imao četiri ukradene lopte, koje svedoče da je dosta radio i na igri u odbrani.

„Mnogo učimo iz ovakvih utakmica. Eto, imao sam i četiri krađe, trudim se što više mogu u odbrani. Gledam da budem agresivniji i mislim da i dalje napredujem u svakom segmentu“.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Govorio je i o bivšem saigraču Fakundu Kampacu, sa kojim je delio svlačionicu u Real Madridu. U Argentinca Dončić ne sumnja nimalo, pitanje je trenutka kada će pokazati sve kvalitete:

„On zna sve, ne treba mu savet. Stariji je od mene, kad dobije šansu i počne da igra, pokazaće šta sve ume, verujte mi“.

Trener Dalasa Rik Karlajl istakao je zbog čega je Dončić bitan u ovako izjednačenim mečevima.

„To je on, izvanredan igrač. Uvek će izračunati šta treba i naći pravo rešenje, šutiranje kad treba, dodati u pravo vreme. Bio je najbolji na terenu, Luka zna da je on taj kome treba da ide lopta u ruke. Kad ga imate u timu, onda ste veoma opasni, a u ovakvim utakmicama znači bukvalno svaka sitnica“, rekao je Karlajl.

Maksi Kleber je dao trojku na 2,4 sekunde do kraja, neposredno pre poena Jokića kojim se otišlo u produžetak, a nakon meča je govorio o sjajnoj partiji Dončića.

„I dalje je veoma mlad, a to mnogi zaboravljaju, i već je kompletana igrač. I dalje uči i napreduje iz dana u dan, što je neverovatno“, rekao je Kleber.

NBA rezultati

Petak

Bruklin – Filadelfija 122:109

Memfis – Klivlend 90:94

Denver – Dalas 117:124

LA Lejkers – San Antonio 109:118

Portland – Minesota 135:117

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar