Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Nikola Jokić bio je tužan i utučen nakon poraza Denver Nagetsa od Dalas Maveriksa (117:124), a posle meča je analizirao igru dva tima, ali i partije Luke Dončiča i Bobana Marjanovića.

Srbin je istakao da je ovo bila izuzetno neobična utakmica. Govorio je o promeni vođstva, ali i greškama koje je Denver napravio koje su ga kasnije koštale poraza.

PROČITAJTE JOŠ

„Čudna utakmica skroz za mene. Imali smo prednost na početku, izgubili smo je u drugoj četvrtini, pa su oni vodili. Maksi Kleber je dao trojku za pobedu, ja sam potom pogodio koš za produžetak i onda su oni bili dosta bolji. Uzimali su dobre šuteve, mi baš i ne, i zasluženo su pobedili“.

Na pitanje zbog čega je Dalas na kraju slavio Jokić je kratko objasnio:

„Loše smo šutirali, oni su pogađali, a mi ne. I to je to otprilike“, rekao je Srbin, a sve što se dešavalo stalo je u samo jednu rečenicu.

Odigrao je još jednom maestralno i pokazao da je jedan od najboljih igrača NBA lige u trenucima kada se odlučuje pitanje pobednika. U poslednjoj četvrtini je postigao 17 poena, uključujući i pogodak u padu uz zvuk sirene kojim je Denver izborio produžetak.

„Samo sam ostajao slobodan, nisu me udvajali, ostavljali su me jedan na jedan što sam koristio. Imao sam i nekoliko lakih šuteva.“

Upitan je i da prokomentariše i partije Luke Dončića (38 poena) i Bobana Marjanovića (12 poena).

„Uvek je dobro i lepo igrati protiv ljudi s naših prostora… Sa Bobijem sam bio i saigrač, i protivnik, zajedno smo i u reprezentaciji, neko je koga jako dugo znam. Dončić je napravio veliki uspeh ovde, ovo mu je tek treća sezona“, završio je Jokić.

NBA rezultati

Petak

Bruklin – Filadelfija 122:109

Memfis – Klivlend 90:94

Denver – Dalas 117:124

LA Lejkers – San Antonio 109:118

Portland – Minesota 135:117

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar