Foto: FIBA

Da, na šine, tik uz parket, na kojim se vuče kamera za prenos.

Foto: Nova.rs

Rudi Fernandez ima 37 godina, kapiten je Španije i baca se „u nekošeno“ za loptom. Ima tri evropska zlata, dva svetska, dva olimpijska srebra i olimpijsku bronzu, i izlomio se.

Dugo je ležao, jer nije dozvolio da lopta ode u aut.

PROČITAJTE JOŠ

Delovalo je da se baš razbio, jer je zaplivao u prvi red tik uz parket, a tamo nije baš udobno.

Odmah pored terena i mesta tik uz parket u „Mercedes benz areni“ nalazi se šina po kojoj se vuče jedna od kamera za TV prenos. Upravo na tu šinu je naleteo Rudi Fernandez i prethodno proleteo kroz noge gledalca i stolice, i tako.

Sve to dok su Španci debelo gubili i delovalo potpuno pogubljeno u četvrtfinalu protiv Finske, na kraju pobedili sa 100:90.

Taj isti Rudi, koji gazi kraj četvrte decenije, i koga mnogi ljubitelji srpske košarke ne mogu očima da vide, glavni je razlog što su Španci ostali u igri za medalju.

Jesu drugi postizali više poena – Vili Ernangomez 27 poena, Huančno Ernangomez 15, Dario Brizela 14, Rudi Fernandez 11. Jesu možda pogađali u bitnijim trenucima, ali nema važnijeg nego kada jednim potezom pokrenete celu ekipu.

E, upravo to je falilo Srbiji u osmini finala sa Italijom. Neki stari Rudi, neuništivi, da se baci, podvikne, kaže „ajmo kući ako nećemo da igramo“.

Gubili su Španci dva puta sa 15 razlike od Finske (22:37 i 35:50), i na kraju slavili, a to njegovo bacanje promenilo je tok borbe za polufinale.

Sa takvim pristupom i ponašanjem se ne gubi, a selektor Srbije Svetislav Pešić toliko puta je isticao pristup. Jednim potezom je prekaljeni bek pokazao šta je nama falilo i svojoj ekipi trasirao put ka polufinalu.

Pristup, borbenost, srčanost, da se pogine za dres, baci za svaku loptu, ako treba i u rat za trenera/ekipu što bi rekao selektor Italije Đanmarko Poceko.

Rudi je znao šta treba Špancima, poleteo je u reklame, nije to u tim trenucima rezultatski previše donelo, dovoljno da se serijom 5-0 smanji na 43:52 pred poluvreme, ali i dobije mnogo više.

Na poluvremenu je urlao na saigrače prema priznanju mladog centra Osmana Garube. Jer kada vidite kapitena, lidera, da se tako baci u 38. godini, onda i vi morate da letite za njim – ka medalji.

BONUS VIDEO Dimitris Itudis o ispadanju Grčke i Srbije, Janisu i Jokiću: Ko nas je to video u finalu?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar