Marijan Rističević i KK Partizan
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs; KK Partizan

Marijan Rističević, narodni poslanik i predsednik Narodne seljačke stranke, preko noći je postao pravi ekspert za košarku. Odlučio je da javno kritikuje poraz Partizana od Cibone (71:64) u polufinalu Liburnia turnira u Opatiji.

PROČITAJTE JOŠ

Rističević nije bio zadovoljan onim što je video od Partizana u jednom od mečeva pripremnog perioda. Nije želeo da sačeka da krene sama sezona, da se ekipa iole uigra, već je odmah počeo sa kritikom.

Odgovornost je prebacio na predsednika kluba Ostoju Mijailovića, a pominjao je i „gomilu para“ koje je potrošio Partizan.

„Bravo za Ostoju!

Potrošiš gomilu para da Ciboni ubaciš 64 poena.

O igri Partizana, nije ni bilo igre, neko koprcanje nije igra“, poručio je još jedan košarkaški trener među političarima.

Rističević je ovako kritikao i najtrofejnijeg evropskog trenera svih vremena. Željko Obradović je devet puta bio šampion Evrope, a njegov CV zna većina ljubitelja košarke napamet.

Srpski političar je odlučio da ovako udari na crno-bele u trenutku kada Partizan nije još uvek ponudio gotov proizvod, kada ekipa nije kompletirana i kada još uvek nije uigrana.

Ostaje pitanje da li je primetio povrede sa povredama „parnog valjka“ zbog kojih na parketu nije bilo Kevina Pantera i Alena Smailagića.

Jeste ovo bio meč koji je upalio alarm u Partizanu, ali daleko od toga da ima potrebe za nekim radikalnim potezima, neočekivanim rezovima, pa i ovako burnim reakcijama.

Da će Obradović dobro analizirati urađeno svedoči i što po završetku meča sa Cibonom nije želeo da daje izjave, a već u toku susreta je Nemanju Dangubića poslao u svlačionicu, prenosi „Večernji list“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare