Riki Rubio
Foto: EPA-EFE/ANDY WONG / POOL

Riki Rubio, španski košarkaš koji igra za Finiks Sanse, tokom video razgovora uživo putem Instagrama sa sunarodnicom i teniserkom Garabinje Muguruzom, govorio je o brojnim košarkaškim temama.

Osvajačica dva grend slema, izjavila je da je bila impresionirana prvi put kad je prisustvovala NBA utakmici.

PROČITAJTE JOŠ

„Halucinirala sam, okruženje, ljudi, ogromni monitori… Bila sam iznenađena načinom na koji publika ometa košarkaše dok izvode slobodna bacanja, u takvim okolnostima za sportistu je nemoguće da bude potpuno fokusiran“, rekla je tenisrka na šta je Rubio odgovorio:

„Navikli smo se na takvu, vatrenu atmosferu, mi praktično ne vidimo šta se događa van parketa. Pretpostavljam da bi teže bilo igrati tenis u takvim okolnostima“.

Muguruza je istakla da publika na Vimbldonu ima posebno poštovanje prema teniserima, dok se gledaoci u Njujorku raduju kad teniser u besu polomi reket.

Španski plejmejker je govorio i o planovima posle igračke karijere.

„Život se menja iz dana u dan. Tokom ove pauze, dok se ne bavimo sportom, neke stvari su mi postale jasnije, sam život gledam drugačije. Ostaću vezan za košarku, ali ne sto odsto. Mlad sam, ostalo mi je bar još pet godina igranja, a potom ću videti šta dalje. Razmišljam da se vratim prirodi, korenima i domaćinstvu“, rekao je Rubio, a nadovezala se osvajačica Rolan Garosa (2016) i Vimbldona (2017):

„Sportska karijera proleti, videćemo kojim će nas vodama život dalje nositi“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar