Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Neverovatan sunovrat zvezde Lejkersa.

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u istoriji NBA lige ponovo je u centru pažnje. Rasel Vestbruk i Lejkersi nastavili su svoj košmarni „brak“ a rastanak se izgleda sve više približava.

Bilo je jasno još onog trenutka kada je došao u najveću ekipu svih vremena zbog želje Lebrona Džejmsa da ojača tim ijoš jednom krene po NBA prsten.

Da ironija bude veća, upravo je popularni „kralj“ najveći zagovornik trejda kkao bi se ekipa rešila igrača koji im predstavlja samo teret.

PROČITAJTE JOŠ

Vrhunac je bio veliki gradski derbi protiv Klipersa kada je Vestbruk odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri.

Čovek koji zarađuje 47 miliona dolara za sezonu, a koji je bio predmet kritika nekoliko sezona unazad, šutirao je 0 od 11 iz igre u porazu svog ima od 103:97, a ni ta činjenica ga nije sprečila da još jednom pokaže svoju arogantnost.

„Odigrao sam solidno. Borio sam se i to je to“, rekao je Vestbruk koji je svom timu doprineo još sa tri skoka i četiri asistencije.

Dva dana kasnije je bio nešto bolji sa 10 poena i 4/15 iz igre uz šest skokova i šest asistencija.

I na ostala pitanja je odgovarao kratko, pošto nije bio raspoložen za priču.

I sam Vestbruk obrnuo je pun krug u karijeri.

Od jednog od najvećih talenata koji su se pojavili u ligi i čoveka koji je oborio rekord koji je delovao nedodirljv, došao je do tačke u kojoj je postao predmet podsmeha i izrugivanja.

Svoju NBA karijeru je započeo 2008. godine kada su ga draftovali Sijetl Supersoniksi, koji je kasnije preimenovan u Oklahoma siti Tanderi. Žestoko treniran od svog oca Rasela Vestbruka starijeg, Rasel je veći deo svog detinjstva posvetio košarci.

Raselov talenat i veštine učinili su ga sastavnim delom američkog košarkaškog tima, a predstavljao je Sjedinjene Države na  S vetskom prvenstvu 2010. i na Olimpijskim igrama 2012. Na oba ova turnira pomogao je svom timu da osvoji zlatnu medalju.

Rasel Vestbruk je pokazao svoj talenat u svojoj debitantskoj sezoni kada je postigao svoj prvi tripl dabl.

Malo je ko tada verovao da će nadmašiti i učinak legendarnog Oskara Robertsona i postati rekorder sa 194 tripl-dablova.

Na kraju prve sezone je bio u idealnom timu rukija i bio je na četvrtom mestu po broju glasova. Tokom druge sezone Oklahome, njegov tim je eliminisan u prvom kolu plej-ofa nakon što je izgubio od „Los Anđeles Lejkersa“. Međutim, Rasel je učvrstio svoje mesto u timu sa prosekom od 16,1 poen po utakmici.

Odigrao je veliku ulogu i pomogao je svom timu da dođe do finala konferencije 2011. godine. Iste godine, treneri su ga izabrali u tim za „Ol Star“ 2012.

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zahvaljujući njegovom sjajnom nastupu, njegov tim je stigao do finala po prvi put.

U sezonama 2016/2016 i godinu dana kasnije je ostvario po 18 tripl-ddblova u jednoj sezoni što je prethodno pošlo za rukom samo Medžiku Džonsonu, a postao je pvi igrač koji je to uradio tri puta uz postignutih 50 poena.

Te 2016/2017 je po prvi put uspeo da sezonu završi sa tripl-dabl prosekom koje je uspeo da ponovoi i naredne dve godine.

Te godine je posavio i rekord sa42 tripl-dabla u jednoj sezoni.

Ipak, rekodi su se nizali, ali su timski neuspesi postajali sve izraženiji. Raspad Oklahome i odlasci Kevina Durenta i Džejmsa Hardena naterali su ga da pokuša sreću na drugom mestu, ali je od Hjustonda, preko Vašingtona do Lejkersa bivalo sve gore i gore.

Sada je po svemu sudeći na redu nova destinacija.

Najglasnije su priče o njegovom trejdu u Inidjanu, a glavno pitanjećće biti da li Vestbruk može da zaustavi vratoloman pad karijere.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar