Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Od ponora do pobede, za svega pola sekunde. Toronto Reptorsi su se našli na ivici trećeg uzastopnog poraza u polufinalnoj seriji plej-ofa Istočne konferencije protiv Bostona.

Srećom po branioca titule šampiona NBA lige, takav scenario se nije dogodio.

PROČITAJTE JOŠ

Na tačno pola sekunde do kraja Kajl Lauri je stao izvan linije auta i preuzeo ulogu izvođača prekida.

Ispred plejmejekera visokog 183 centimetara našao se centar Bostona Tako Fol, sa svojih 226 centimetara i ogromnim rukama koje su mahale na sve strane.

Lauri je uspeo da pronađe pravi momenat i ugao, kao i slobodnog igrača, s obzirom na to da je trener Bostona Bred Stivens odlučio da poslednji napad brani zonskom postavkom u odbrani, a ne „na čoveka“.

„Napad je bio nacrtan za Freda Vanvlita ili Paskala Sijakama, ali sam znao da moram da bacim loptu Ou Džiju Anunobiju kada sam ga video usamljenog u uglu terena. Morao sam da budem strpljiv u nameri da prebacim tolikog čoveka“, rekao je Lauri.

Dodavanje je stiglo u ruke Anunobija koji je bio kolateralna šteta zonske odbrane.

Džejlen Braun je pokušao da stigne, a britanski košarkaš gotovo da nije uhvatio loptu kao treba, niti je izbacio iz ruku u perfektnoj šuterskoj formi, ali se snašao i ubacio je u obruč.

I nije se radovao.

„Očekivao sam da pogodim to. Ja ne šutiram pokušavajući da promašim. Nisam bio iznenađen“, rekao je Anunobi.

Lauri jeste, 34-godišnji plejmejker je razvukao širok osmeh i sa njim se pojavio pred medijima, pošto je prethodno skočio na svog ravnodušnog saigrača i u pravom svetlu predstavio šta znači – sreća.

Toronto je smanjio na 2-1 u seriji i nastaviće trku za Bostonom, koji je u seriji već pokazao da je ozbiljan rival i jedan od kandidata za titulu u kompletnoj ligi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar