Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Težak poraz Denvera u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige odjeknuo je u javnosti u Koloradu.

Toliko da se pod znak pitanja stavlja i kvalitet Nikole Jokića, i dalje zvanično najboljeg centra lige, te igrača koji je pogotkom u finišu sedme utakmice prethodne runde i doneo Nagetsima šansu da produže sezonu?!

PROČITAJTE JOŠ

Autor „Denver posta“ Mark Kišla je naveo da je tim Denvera „unakažen“ u porazu od Klipersa rezultatom 120:97.

„Denver nije vredan toga da uopšte bude razmatran kandidatom za šampiona. Nikola Jokić je samo stajao tamo i puštao da se sve to desi. Svi ga volimo, da li može malo teške ljubavi? Hej, Džoker, budi bolji… Oštro? Nije. Čast jednog Ol-star igrača nosi i veliku odgovornost u vremenu kada treba da se pobeđuje“, naveo je Kišla.

On je istakao da niko sada u Americi ne misli da Denver zaslužuje da se nađe na istom terenu kao Kavaj Lenard.

I citirao reči Čarlsa Barklija sa poluvremena.

„Nagetsi nemaju šanse u ovoj seriji“, naveo je Barkli.

Kišla je dodao i da „istiana boli“.

„Ako Džoker ne bude bolji, Denver ima manje nego nula procenta šanse da pobedi utakmicu, a ne seriju. Jokić je imao svoje momente. Najbolji je onaj u kom je izjednačio na 31:31 na kraju prve četvrtine. Dodao je tada neki poseban sos igri. I potom nestao“.

Autor pominje i faktor umora i navodi da verovatno nije fer baciti Nagetse u igru manje od 48 sati posle teške sedme utakmice sa Jutom.

„Ali, da li je išta u 2020. godini fer? Da li ste ranije videli tako patetičnu odbranu? O, da. Ta odbrana je umalo eliminisala Denver. Utakmica je bila gotova već posle dve četvrtine, Klipersi su šutirali tada 63 odsto iz igre. Nije bilo misterije za njihov napad. Sve su polagali u obruč. Jokićeva ideja u odbrani je bila da skuplja lopte ispod koša. Mršavi Jokić je dobar, ali njegov napor ne sme da bude toliko mršav, toliko da bude nevidljiv. Od Patrika Beverlija do Pola Džordža, Klipersi su bili agresivni prema Džamalu Mareju na svakom koraku. On neće ubacivati više od 30 poena u ovoj seriji. Pošto je Ivica Zubac startni centar Klipersa, to je najveća prednost Nagetsa. I zato lopta mora da bude u Jokićevim rukama. Njegovih 15 poena govore da tako nije bilo“.

Kišla postavlja i pitanje – kuda Nagetsi da idu odavde?

„Trener Meloun mora da da timu razlog da veruje. Dao je Geriju Herisu mesto startera, prvi put od marta. Neka vrati Montea Morisa, neka Heris bude specijalac za odbranu sa klupe. Neka Moris vodi loptu, a Marej neka traži koševe. I zamolio bih ga da ne startuje sa Polom Milsapom. On je star igrač. Ja sam star čovek. Nije lako stariti. Ne bih se kladio na to da on može da igra kao „starac“. Pre bih mu sipao limunadu kada sedne na klupu. Neka umesto njega startuju Majkl Porter ili Mejson Plamli. Ili maskota Roki“, zaključio je razočarani Kišla.

Priliku da poprave utisak Nagetsi će imati u noći između subote i nedelje, od 03.00.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare