Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ratko Varda je u vremenu policijskog časa usisavanjem unutrašnjosti auta pokušao da bar malo skrene misli sa svojih problema.

To se nije svidelo jednom pripadniku Ministarstva unutrašnjih poslova koji je prenagljeno reagovao, o čemu je bivši košarkaš obavestio javnost preko svog naloga na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ

Dan kasnije Bojana Jelovac, portparolka MUP-a, žustro je uzvratila preko Tvitera da „nažalost, dotični laže“, ali i da ga „MUP moli da sledeći put ostane kod kuće i poštuje mere“.

„Od prvog dana poštujem mere. Čim je uvedeno vanredno stanje, moja firma radi od kuće. Nisam šetao bilo gde u vreme policijskog časa, i ponašam se u skladu sa svim pravila koja su verujem uvedena kako bismo se svi zaštitili, dakle moja porodica, ja, sugrađani… Svi smo u istom problemu“, mirnim tonom kaže Varda za Nova.rs.

Ne poriče da je deo kola na kratko bio izvan garaže, ali je u trenutku dolaska organa javnog reda vozilo već bilo unutra, na garažnom mestu.

„Pomoći i našoj deci s cerebralnom paralizom“

Varda je pokušao da skrene pažnju na dodatni problem s kojim se susreću svi roditelji dece sa posebnim potrebama u vremenu policijskog časa, posebno tokom vikenda.

„Prethodnih nedelja sam u nekoliko navrata pokušao da stupim u kontakt sa MUP kako bi smo dobili dozvolu za šetnju deteta kome je neophodno sunce i kretanje zbog njenog stanja, jer od početka vanrednih mera nemamo vežbe sa fizijatrima. Nažalost, nisam mogao da dobijem pravu informaciju. Čuo sam pre neki dan na TV da bi uskoro to moglo da se reši. Nadam se da će biti tako, ne zbog mene i supruge, već ćerke i sve dece. Mnogi roditelji znaju o čemu govorim“, kaže Varda.

„Znate kako, u ovom vremenu nije lako ni ljudima koji nemaju većih problema, a verujem da, bar ljudi iz košarke, znaju da sam imao određenih srčanih smetnji. Ćerka, koja je rođena u 23. nedelji, ima celebralnu paralizu, supruzinoj majci je bilo 40 dana u subotu, otac joj je težak srčani bolesnik. Sledeće nedelje je naš najveći praznik. Postim ceo post, neću moći da se pričestim… Jednostavno, pokušao sam da posle toliko sati u izolaciji ili karantinu, kako li se već zove, čišćenjem garaže i usisavanjem kola malo skrenem misli. Ako sam samo malo izbacio auto da bih očistio garažu, ne smatram da sam u tom momentu nekoga ugrozio ili remetio nečiji mir, jer se nisam kretao, šetao ili bilo šta drugo da bih narušio zabranu kretanja, pa nije bilo potrebe da se pojedinac, dakle ne ceo MUP, ponaša tako da mi se obraća povišenim tonom, uz pretnju kaznom i da dođemo do ovakvo neprimerenog ‘demantija'“.

Kada pominje neprijatan događaj, Varda nijednog momenta ne poistovećuje tog pripadnika sa MUP-om.

Ratko Varda
Foto: Printscreen/Instagram/ratkovarda21

„Daleko od toga. Može neko, privatno da se slaže ili ne sa pojedinim merama, ali kao svaki građanin dužan je da ih poštuje zbog sebe. I ja ih poštujem. E sad, ako je baš veliki problem što je auto bio toliko van garaže, onda… Hajde da bude manje nervoze, da izguramo u ovim teškim vremenima.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram