Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ergin Ataman, trener Anadolu Efesa, u razgovoru za turski “A spor” je otkrio da Evroliga radi na planu da sezonu nastavi u julu ili avgustu.

“Mislim da će Evroliga čekati do kraja maja i da namerava da se igra u julu, avgustu. Timovi su iz deset zemalja, a svaka od njih vodi sopstvenu politiku. Mislim da granice neće biti uskoro otvorene. Svako želi da se zaštiti. Mislim da neće biti plej-ofa. Razgovara se o igranju u julu u jednoj od zemalja sa najmanje inficiranih. Kada pogledate situacije u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji, vidite da je tamo vrlo malo slučajeva, a kasnije bi bilo moglo da ih bude još manje”, rekao je Ataman.

Trener Efesa je dodao da sport ima značajnu ulogu u kriznom vremenu.

“Ljudi su umorni od gledanja filmova, TV serija i repriza utakmica. Mislim da bismo mogli da im vratimo uzbuđenje. Ako pomenuti plan bude pred realizacijom, klubovi bi trebalo da budu obavešteni tri ili četiri nedelje unapred kako bi se pripremili. Problem je i kako da se vrate američki igrači, ali sve je to što velike organizacije mogu da prevaziđu. Mislim da će Evroliga da sledi dluke UEFA u fudbalu“.

Trener Efesa kaže Evroliga planira da timovi sve vreme tokom nastavka sezone budu izolovani.

“Posebne dozvole za let obezbedile bi timovima da sigurno dođu do grada (u kom bi se održala završnica). Sve ekipe bi bile u karantinu u jednom ili dva hotela, a igralo bi se u dvoranama bez gledalaca, sa TV prenosom za celi svet”, završio je Ataman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram