Rašonovo veliko srce: Znam Sofijinu priču…

Košarka 23. jun. 202010:18 > 10:20
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Rašon Tomas je brzo ušao u srca navijača Partizana, zbog načina na koji se davao u crno-belom dresu, a sada će ga zavoleti cela Srbija.

Američki krilni centar bio je deo humanitarnog turnira za pomoć Sofiji Markuljević.

PROČITAJTE JOŠ

Želeo je Rašon da pomogne makar trojkama kako bi se prikupilo što više novca za skupo lečenje, pa je zajedno sa predstavnicima ostalih srpskih ABA ligaša i 14 KLS klubova donirao dva miliona dinara.

O stanju u Srbiji po pitanju lečenja dece ne zna mnogo, što je i logično, ali je spreman da pomogne, što je sjajno.

„Čuo sam sve o Sofijinoj priči i svi zajedno želimo da joj pomognemo koliko je to moguće. Mislim da je lepo što nas je košarka opet okupila i još sa humanim povodom“, kaže Tomas za Nova.rs.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na ovakvim okupljanjima nikada nije presudno ko je šta uradio, jer svi imaju veliko srce i isti cilj.

„Šta god da možemo da uradimo da pomognemo, mi ćemo da učiniti. Verujem da svi tako razmišljaju. Svako može da uradi nešto što je do njega i svet će biti bolje mesto“.

Koliko je Tomas drugačiji od drugih stranaca u srpskoj košarci ne govori samo ovaj humani gest. Sve vreme pandemije koronavirusa proveo je u Beogradu, iako su svi imali mogućnost da se vrate kući.

„Nije mi bilo nešto čudno, super mi je u Beogradu. Svi su vrlo prijatni, a mnogi očekuju nešto drugo, ili da je teško navići se, pa su iznenađeni. Ja zaista uživam“.

Korona je prekinula sezone u mnogim zemljama i takmičenjima, između ostalog i u ABA ligi i Evrokupu, pa je Partizan ostao bez prilike da se bori za trofeje.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nedostajala mi je košarka mnogo i drago mi je što sam opet na parketu. Još draže mi je što baš košarkšom radimo lepu stvar“, još jednom je Tomas stavio akcenat na humanu misiju u kojoj je bio sa kolegama proteklog vikenda.

O tome da li će i naredne sezone svojom energijom pokretati crno-bele, kratko je rekao:

„Još ništa nije definitivno. Želim da se pripremim što bolje, još ne znamo detalje oko početka sezone, ali možemo spremno da dočekamo sve što nas čeka“, poručio je 25-godišnji Amerikanac.

Ipak, iz njegovog ponašanja, ali i reči, deluje da će i dalje braniti boje Partizana.

„Ove sezone očekujem isto što i prošle, želimo da osvojimo sve trofeje što možemo. Koronavirus nas je zaustavio, sada idemo sve ispočetka“, jasan je Rašon Tomas na kraju priče za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar