Dejan Radonjić, Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak od 21 sat dočekuju Budućnost u derbiju drugog kola regionalne ABA lige.

Najveća šanse za Podgoričane krije se u tome što će Zvezdi biti znatno skraćena rotacija, a situacije se nakon duela sa Fenerbahčeom u Evroligi dodatno pogoršala.

PROČITAJTE JOŠ:

„Nažalost, moram da počnem od zdravstvene situacije, Lazića i Vajta neće biti u timu, a Cirbes je u izolaciji zbog Kovida. Što se tiče Dobrića i Davidovca njihovo zdravstveno stanje je takvo da ćemo na dan utakmice doneti odluku. Na to nam se nadovezala i nova situacija sa Ostinom Holinsom, koji je nakon proklizavanja na utakmici sa Fenerbahčeom zaradio povredu i pitanje je da li će moći da igra“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Budućnost je ove godine napravila vrlo respektabilan tim pun kvaliteta i iskustva, a vratio se i trener Aleksandar Džikić, koji je klubu iz Podgorice doneo i titulu u ABA ligi u sezoni 2017/18.

„Povratkom trenera koji je doneo trofej ABA lige jasno su stavili do znanja da su im ambicije najviše. Zato je jako važno da svi budemo svesni težine zadatka, a da bismo odigrali meč iznad granica mogućnosti potrebna nam je velika podrška i svojevrsni “impuls” da damo i više od onoga što imamo u ovom trenutku. I da smo kompletni sigurno bi nas čekao težak meč“, poručio je trener crveno-belih.

Košarkaš Zvezde Stefan Lazarević rekao je da očekuje tešku utakmicu i da njegova ekipa mora da pronađe dodatnu energiju bez obzira na probleme i odigra dobro kako bi pobedila.

„To će biti lakše uz pomoć publike koju pozivam da dođe u što većem broju. Igramo protiv iskusne, kvalitetne ekipe koja ima najviše ambicije i tako se  pripremamo za ovaj meč“, naveo je Lazarević.

Zvezda je prošle sezone osvojila titulu u ABA ligi pobedom protiv Budućnosti u finalnoj seriji 3:2. Utakmica u ponedeljak biće 52. u istoriji dva kluba u regionalnom takmičenju, a oba tima su zabeležila po 26 pobeda.

BONUS VIDEO: Promocija Svetislava Pešića na klupi košarkaške reprezentacije Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar