Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Nakon trijumfa u Madridu protiv Reala, košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju Barselonu u 21. kolu Evrolige.

Barselona je trenutno drugoplasirani tim na tabeli, sa 14 pobeda i šest poraza, a u Beograd će stići jača za Brendona Dejvisa i Nikolu Mirotića koji nije igrao prethodne tri nedelje.

Barselona je u prošlom kolu u derbiju pobedila CSKA u Moskvi, a trener crveno-belih Dejan Radonjić očekuje težak meč protiv jednog od kandidata za osvajanje trofeja.

PROČITAJTE JOŠ

„Barselona je najteži mogući protivnik u ovom trenutku. Igraju sjajno, imaju ogroman kvalitet. Jasno je da nas očekuje fizički izuzetno zahtevan meč u kome moramo da odgovorimo velikom energijom na atleticizam koji ima Barselona. Potrebna nam je i maksimalna koncentracija kako bi odgovorili na kvalitet igre koji Barselona pokazuje čitave sezone“, rekao je Radonjić.

Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac izneo je slično mišljenje kao i trener.

„Izuzetan su rival, jedan od kandidata za najviši plasman i igraju odlično ove sezone. Jaki su fizički, imaju veliki kvalitet i predvođeni su vrlo iskusnim igračima. Moraćemo da odigramo sa izuzetnom energijjom i koncentracijom“, rekao je Davidovac.

Barselona je u prvom delu sezone pobedila Crvenu zvezdu sa 78:65.

Zvezda će po završetku utakmice protiv Barselone otputovati u Bar na meč protiv Mornara u ABA ligi, a potom i u Istanbul gde je čeka duel protv Efesa.

Utakmica Crvene zvezde i Barselone igra se u petak u 19 časova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar