danilović rađa
Predrag Danilović i Dino Rađa; Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Dino Rađa, legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš, govorio je o razlici između igre u Srbiji i Hrvatskoj.

On je za Indeks konstatovao da je osnovna razlika u tome „ko vodi košarku“.

PROČITAJTE JOŠ

„Kod njih je košarku uvek vodila struka i u tome je glavna razlika. Duda Ivković, Boža Maljković, Željko Obradović i slični su uvek bili glavni i to je ključno za razliku od nas“, rekao je Rađa.

Nekadašnji NBA igrač ističe da situacija u hrvatskoj košarci nije najsjajnija.

„Situacija nije dobra. Svi smo toga svesni. Rezultati bi trebalo da dođu kasnije, ali ono čime se mi sada bavimo je ono što se pogrešno radilo zadnjih 15 godina. Mnogi pogrešno gledaju na Savez. Savez se bavi svim klubovima i svim ligama. Ja mogu garantovati samo jednu stvar, a to je da nema maminih i tatinih sinova kad je u pitanju izbor igrača u reprezentacijama. Niko od nas nije savršen i uvek će biti problema, ali ja mogu garantovatii da nema privilegija ni prijateljstava. Isključivo na temelju toga se donose odluke“, poručio je on.

Rađa kaže da je protiv stranaca u tamošnjoj košarci, te da je i Savez pri takvom stavu.

„Klubovi su ionako isprostituisani sa strancima, tu ima baš svega. Mislim da bi reprezentacija trebalo da bude drugačija, ona mora biti svetinja. Za nju mora igrati onaj ko se naježi kad svira himna i ne pita je li bolestan, ovakav ili onakav. Ja u tome ne bih hteo da učestvujem“, zaključio je Rađa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram