Prozori kvalifikacija za ženski Evrobasket u „balonima“

Košarka 29. sep. 202012:07
Podeli:
Marina Maljković
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Prozori kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za košarkašice, koje je na program od 17. do 27. juna sledeće godine u Španiji i Francuskoj, u novembru 2020. i februaru 2021. igraće se u „balonima".

Kako je saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), svaki „balon“ sastojaće se od timova jedne grupe (četiri ekipe ili tri ekipe za neke ženske grupe), a kandidature za domaćine ženskih i muških kvalifikacionih prozora u „balonima“ biće razmotrene i potvrđene tokom sledećeg sastanka Borda FIBA Evropa 8. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

Najvažniji kriterijumi pri odabiru domaćina biće zdravstvene i putne garancije i poštovanje FIBA zdravstvenih protokola, uključujući testiranje i kontrolisani ulazak u sigurno okruženje u gradu takmičenja.

Prednost će imati kandidature država koje bi trebalo da odigraju dve domaće utakmice u predstojećim prozorima.

Košarkašice Srbije trenutno su prvoplasirane u kvalifikacionoj E grupi sa dve pobede u dva meča, Turska i Litvanija posle prvog prozora imaju skor 1-1, a Albanija 0-2.

Srbija je u prvom prozoru, u novembru 2019. u Beogradu savladala Tursku 59:56, a zatim i Albaniju u Draču 139:34.

Izabranice Marine Maljković u novembru ove godine očekuju dueli sa Litvanijom i Turskom (u oba meča je trebalo da gostuju), dok će u februaru 2021. igrati protiv Albanije i Litvanije kao domaćini.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar