Lebron Džejms, reprezentacija SAD
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Država spremila je "pakleni" "drim tim" koji je spreman da sruši sve pred sobom kako bi došao do zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine. Neočekivano, mnogi od izabranih košarkaša će u Francusku doći odmornije nego očekivano.

Ovako glasi spisak najboljih NBA košarkaša koji će se boriti za najsjajnije odličije u Parizu: Stef Kari, Lebron Džejms, Kevin Durent, Džejson Tejtum, Džoel Embid, Devin Buker, Džru Holidej, Tajriz Halibarton, Entoni Edvards, Entoni Dejvis, Bem Adebajo i Kavaj Lenard.

Već pre početka plej-ofa u NBA ligi jedan od njih je dobio slobodno, a to je Stef Kari.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov Golden Stejt je ispao u doigravanju za plej-of i to od Nju Orleans Pelikansa koji su kasnije zauzeli osmo mesto na Zapadnoj konferenciji.

A, tokom prve runde plej-ofa svoj put ka NBA prstenu može da završi potencijalno još njih sedmorica.

Kevin Durant Foto:EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Košarkaši Finiks Sansa su svoj debakl već doživeli, pošto ih je Minesota počistila i savladala u prvoj rundi sa 4-0.

Za Sanse nastupaju dva reprezentativca, Durent i Buker, dok je najbolji igrač Minesote bio upravo Entoni Edvards, a sa njim će pomenuti dvojac deliti svlačionicu u Parizu.

Sve je izglednije da će sličnu sudbinu imati Lebron Džejms, ali i Entoni Dejvis, koji imaju velikih problema da zaustave Nikolu Jokića.

Denver ima prednost od 3-1 u seriji prve runde protiv Lejkersa i imaće priliku da sve završi u noći između ponedeljka i utorka (04.00) u „Bol areni“.

Foto: AP Photo/Matt Slocum

Lejkersi su gubili i 3-0, ali su Džejms i Dejvis sjajnim partijama obezbedili Lejkersima još jedan meč.

U istom problemu nalazi se i Džoel Embid pošto njegova Filadelfija gubi od Njujork Niksa sa 3-1.

Takođe će Niksi imati priliku da sruše Filadelfiju poslednji put na domaćem terenu, te je sve izglednije da će i Embid otići ranije na odmor, nego što je to očekivano.

Džejson Tejtum, Džru Holidej i Boston Seltiksi imaju vođstvo od 2-1 nad Bemom Adebajom i Majami Hitom, a male šanse se daju ekipi američkog centra za preokret.

Osim Entonija Edvardsa u izglednoj poziciji za prolaz dalje nalazi se Haliburton, pošto je Indijana prethodne noći savladala treći put Milvoki.

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Baksi će u narednom meču braniti domaći teren, a ukoliko to ne uspeju, Indijana će slaviti ukupnim skorom od 4-1.

Ušao je Kavaj Lenard u reprezentaciju kao poslednji (12.) igrač, ali tokom celog plej-ofa ima problema sa povredom.

Ipak, uprkos tome njegovi Los Anđeles Klipersi vode žestoku borbu sa Dalasom i trenutno je 2-2 u možda i najzanimljivijem dvomeču prve runde.

Ovo su loše vesti po Srbiju, jer će Amerikanci odmorniji dočekati Olimpijske igre.

EPA-EFE/ALI HAIDER

Srbija protiv Sjedinjenih Država igra 28. jula u grupi C na olimpijskom turniru, a za sada još uvek nije potvrđeno da će Jokić, NBA šampion iz prošle godine, igrati u Parizu.

Nikola svakako želi da odbrani titulu u NBA ligi, a pored njega u plej-ofu još uvek nastupa i Nikola Jović, košarkaš Majamija.

U plej-inu je ranije ispao Bogdan Bogdanović, pošto je Atlanta poražena od Čikago Bulsa (131:116).

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar