Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ekipi Primorske je ostavljen rok do 1. jula da pruži garancije da može da igra u najjačem regionalnom takmičenju, ABA ligi.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Primorska ima svega mesec dana da reši probleme, a ukoliko se to ne desi, preseliće se u ABA 2 ligu, a njeno mesto zauzeti trećeplasirani tim drugoligaškog karavana, ekipa MZT iz Skoplja.

PROČITAJTE JOŠ:

Činjenica je da ekipa iz Severne Makedonije nema problema sa finansijama i ima ogromnu želju da se vrati u najjače regionalno takmičenje.

MTZ je u elitnom društvu igrao od 2012. do 2018. godine, a u poslednjoj sezoni im baš nije išlo, jer su ostvarili svega tri pobede i ispali u niži rang.

Što se tiče Primorske, reč je o ekipi koja je prošle sezone bila najprijatnije iznenađenje u ABA 2 ligi, osvojili su šampionat, Kup i Superkup Slovenije, kao i ABA 2 ligu.

U debitantskoj sezoni u ABA ligi uspeli su da pobede Budućnost Voli u „Morači“, a pobeđivali su i Partizan, Cedevita Olimpiju i Mornar, kao i Crvenu zvezdu u ABA Superkupu.

Problem je nastao odlaskom glavnog sponzora, a potom i trenera Jurice Golemca i brojnih igrača i otuda ne bi bilo iznenađenje da ekipa ne igra ABA liga naredne godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar