Bivši igrač i trener Vašingtona, Ves Anseld (74), preminuo je u utorak ujutro, od posledica pneumonije, potvrdila je njegova porodica.

„Bio je temelj porodice, izuzetan patrijarh, posvećen supruzi, dec, prijateljima i saigračima. Bio je naš heroj, voleo je da igra i bavi se košarkom u Baltimoru i Vašingtonu, gradovima koje je ponosno nosio u srcu toliko godina“, navedeno je u saopštenju porodice.

PROČITAJTE JOŠ

Anseld je kao igrač ušao u Kuću slavnih, noseći dres Buletsa (danas Vizardsa) 13 sezona od 1968. do 1981. Bio je lider jedine šampionske generacije franšize (premeštena iz Baltimora u Vašington 1973) iz 1978. kada je proglašen i za MVP finalne serije.

Osvojio je MVP nagradu u ligaškom delu NBA sezone 1969, bio je petostruki ol star igrač, a najveće priznanje od tima dobio je upravo po završetku igračke karijere kada je penzionisan dres sa njegovim brojem 41, prvi u istoriji Buletsa.

Posle igračke karijere, trenirao je Buletse od 1988. do 1994.

Pre nego što su ga Buletsi 1968. godine draftovali, legendarnmi centar je kao student Lujvila dva puta biran u idealan tim NCAA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar