Danilović je nekad igrao za Majami, Foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Predrag Danilović, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, ocenio je da nije vreme za pozivanje stranaca u nacionalni tim, objasnio zašto Partizan i Crvena zvezda nikada neće biti u prijateljskim odnosima, te da srbija sa Jokićem i Bogdanovićem ima popravni ispit na Olimpijskim igrama.

O PARTIZAN U I CRVENOJ ZVEZDI

PROČITAJTE JOŠ

„Odnos igrača je uvek bio dobar, ali nisam siguran da je imalo bolji među klubovima. Možda je čak i gori. Iskreno se nadam da će se malo opametiti. Bilo je velikih prepirki dok sam ja bio u Partizanu, ljudi su se hranili time, ali nije toliko bilo ozbiljno. Svako svakog je malo čarnuo, ali bilo je zanimljivo i uvek će tako da bude. Nikada Zvezda i Partizan ne mogu da budu u prijateljskim odnosima, ali zdrav odnos bi trebalo da postoji. Nadam se da će na tome da porade“, rekao je Predrag Danilović u intervjuu za „Blic„.

O JOKIĆU

Jokić i Kampaco u duelu na Mundobasketu; Foto: Starsport/Xinhua/Zhu Zheng

„On se igra košarke! I to je najbolje kod njega! Jer on košarku ne gleda kao moranje, ne stavlja sebi dodatno opterećenje. Fenomenalan je! Ja se iskreno nadam da će ta generacija koja je na Svetskom prvenstvu, a na kojem smo svi zakazali, bila peta, imati šansu da ispravi rezultat na Olimpijskim igrama u Tokiju. To će im biti druga šansa. I Jokić i Bogdanović i cela ta ekipa, samo daj bože da budu zdravi i da mogu da dođu zbog svojih obaveza u NBA, imaće šansu za popravni. Otići na olimpijske igre je vrhunac svakog sportiste, još ako osvojite medalju, to je sjajna stvar.

O PETRUŠEVU

Petrusev
Foto: KSS / FIBA

„Ne volim da ističem i izdvajam nekoga iz grupe, pogotovo što je Filip Petrušev debitant. On bi i ranije zaigrao za nacionalni tim, ali je bio bolestan i nije mogao da putuje u Finsku. Ništa vam novo neću kazati ako ispričam da je on veliki talenat i da smo dobili odličnog igrača za budućnost. Nadam se da će dobro i pametno da se razvija. Pred njim je odlična karijera, ali mora da ima i sreće. Kao i svi.

O STRANCIMA

„Niko još nije završio srpska posla. Ni u čemu. Ko misli da će da završi srpska posla, taj je u zabludi. Ja nemam tu zabludu, ali nisam siguran da ne bi bilo otpora. Da mi nismo košarkaška nacija, ne bi bio problem da stranac igra za nas. Međutim, mi smo košarkaška nacija i svi mislimo da je reprezentacija naša lična stvar i, da se razumemo, tako treba i da bude. Mi smo narod koji ide iz ekstrema u ekstrem, ali mislim da nije vreme za stranca u reprezentaciji. Ne kažem da neće toga biti, ali sada nije vreme za to.“

O POMOĆI DRŽAVE

Foto: Dragana StjepanovicStarsportphoto ©

„Država je pomogla velikom broju klubovima, Prvoj i Drugoj muškoj ligi, Prvoj i Drugoj ženskoj ligi i veći deo tih klubova je spasla tako. Takva pomoć se desila prvi put u istoriji. Smatram da bi minimum korektnosti trebalo da bude da klubovi koji učestvuju u ABA ligi a ne igraju evropska takmičenja – u ovom slučaju su to FMP, Mega i Borac – igraju domaću ligu. S obzirom na to da im država daje novac, to bi bilo najnormalnije. Igraju jednu utakmicu sedmično, a pritom igrajući u domaćoj ligi imali bi šansu da razvijaju svoje mlade igrače. Imali bi dve utakmice sedmično, jedna utakmica sedmično nije bila ni u SFRJ, a ja sam igrao u to vreme. Ne znam koji je interes tih klubova da ne igraju našu ligu, ako već ne igraju Evropu. Za ovo ne treba velika pamet. Naravno, to treba da odluči KLS, koju vode klubovi, ali trebalo bi da stave prst na čelo i da kažu: ‘Ljudi, nama je država dala taj novac, Savez je osam miliona svoje dobiti ostavio klubovima, manjim, dajte pre svega iz svog ličnog interesa, da igramo domaću ligu!’. Savez bi im platio i gostovanja na koja bi išli u domaćoj ligi. Ovako, igraju ABA ligu i razigravaju, neka su živi i zdravi, i hrvatske i slovenačke klubove“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar