FOTO: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO
FOTO: EPA-EFE/JOHN G MABANGLO

I pored predvidjanja da bi se američki košarkaš Klej Tompson mogao vratiti na košarkaške parkete već početkom nove NBA sezone, to se neće dogoditi, prenela je HINA.

Uz Stefa Karija najbolji igrač Golden Stejta, jedan od najboljih šutera lige i peterostruki Ol-star igrač, mogao bi se vratiti tek tokom 2022. godine, izjavio je generalni menadžer „ratnika“ iz San Francisca Bob Majers.

PROČITAJTE JOŠ:

„Možda se vrati u decembru, možda u januaru, a možda i kasnije“, rekao je Majers američkim novinarima.

Na parketima Tompsona nije bilo tokom protekle dve sezone. Teška povreda Ahilove tetive, ali i komplikacije tokom rehabilitacije, naterali su ovog 31-godišnjaka na dugo čekanje.

„Kada bi videli Klaja kako u ovom trenutku izgleda na parketu verovatno bi rekli da može igrati već sutra. No, jedno su treninzi, a drugo liga i igra pet na pet. Definitivno nije spreman za povratak“, dodao je Majers.

Uz to, Majers je dodao kako postoji opcija slanja Tompsona u „bratski“ klub Golden Stejta, iz G lige, gde bi se fizički čeličio za povratak u NBA ligu.

Golden Stejt će u novoj sezoni biti jači za srpskog reprezentativca Nemanju Bjelicu, kao i povratnika u tim Andrea Iguadalu, dok je kao sedmi pik na draftu došao i Džonatan Kuminga, koji se odlično pokazao u Letnjoj ligi.

Izvesno je da „ratnici“ na papiru nisu među najvećim favoritima za osvajanje, ali bi Tompsonov povratak mogao mnogo toga da promeni.

NBA liga startuje 20. oktobra, a Golden Stejt Voriorsi će svoj prvi duel igrati protiv Los Anđeles Lejkersa.

BONUS VIDEO Emotivni Željko Obradović o kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar