Foto: Nova.rs, Starsport

Ono što se već neko vreme pretpostavljalo, sada se i obistinilo. Svetislav Pešić je novi selektor reprezentacije Srbije u košarci.

PROČITAJTE JOŠ

O izboru novog selektora je govorio i legendarni trener Partizana,m Duško Vujošević. Iako smatra da je Pešić pravi čovek, smatra da je sa Kokoškovi, trebalo biti strpljiviji.

„Smatram da je kada se priča o saradnji Košarkaškog saveza Srbije i Igora Kokoškova, to obostrano propuštena prilika, jer je on mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu i na mestu saveznog selektora. Imao je potencijal, pre svega je mlad čovek, koji ima puno iskustva i teoretskog znanja, na izvoru je informacija. Žao mi je što se saradnja završila na takav način“, rekao je Vujošević za BH basket.

Vujošević je ipak siguran da kada je već došlo fdo promene selektora, da je Pešič najbolji izbor.

„Što se tiče Pešića, mislim da je to dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško klub u Evroligi i reprezentaciju, da praktično ne postoji spremnost, veština ili mogućnost da se postigne suživot Evrolige i FIBE, da se takmičenja zakazuju kad treba. Sa druge strane, reprezentacija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet koje može da vodi klub Evrolige“, rekao je Vujošević.

Jedna od glavnih tema je i eventualni nastup Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije.

„Teško će biti Pešiću da ponovi uspehe. Prvo sa ovim Jokićem, treba napraviti kontakt i naći način da igra za reprezentaciju Srbije, a ne da samo dođe tu na neke pripreme i da nas čašćava svojim prisustvom“, jasan je Vujošević.

Os naglašava da treba uvesti i nove snage u nacionalni tim.

„Vreme je za neku smenu generacija. Odgovornost je na njemu, treba da donosi te odluke. Mislim da je to najbolje rešenje u ovoj situaciji, želim mu sve najbolje, a uspesi mogu da dođu kao posledica pametnog i tačnog rada u ovim složenim okolnostima“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO Dino Rađa o Dudi Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare