Nikola Jokić MVP
Foto: Tanjug/ AP Photo/Chris O'Meara)

Zvanični sajt NBA lige objavio je ove subote poslednji presek kandidata za MVP nagradu, a baš kao i prethodnih nedelja ubedljivi favorit za osvajanje priznanja je srpski centar Nikola Jokić.

Majkl Si Rajt, novinar zvaničnog portala najjače košarkaške lige na svetu, objavio je poslednji presek pod nazivom – „MVP rangiranje: I pobednik je…“ u kom objašnjava zašto je Nikola Jokić završio na prvom mestu.

Ovo nije zvanično proglašenje, ali pokazuje da je Jokić sve bliži tome da postane prvi Srbin i tek peti stranac u istoriji lige sa MVP nagradom.

„Početkom marta Jokić je zauzeo prvo mesto i od tog trenutka svakom partijom je sve više ojačavao svoju poziciju na vrhu“, piše Rajt na početku teksta.

PROČITAJTE JOŠ

Američki novinar je podsetio i na izjavu Stiva Neša, bivšeg MVP takmičenja i sadašnjeg trenera Bruklin Netsa, koji je pohvalio igru naše centra i nakon povrede Džamala Mareja, druge zvezde Denvera.

„To je jedan od razloga zašto je Jokić završio na prvom mestu naše liste“, piše Rajt misleći na povredu Mareja.

Pisao je i o sjajnoj sezoni Stefa Karija, koji je bio najbolji strelac sa 32 poena prosečno po meču, a podsetio je i na izjavu Lebrona Džejmsa koji smatra da je upravo bek Golden Stejta MVP lige.

Američki novinar dodaje da će Kari završiti među iza Jokića, a u grupi košarkaša u kojoj su DŽoel Embid, Janis Adetokumbo i Kris Pol.

„Lider u dabl-dablovima (60), Jokić je nastavio da nosi Denver uprkos povredama DŽamala Mareja, Pi DŽej Dozira i Vila Bartona. Jokić je sezonu završio kao treći po broju tripl-dablova (16), a postigao je i lični rekord po broju poena, skokova i asistencija u jednoj sezoni. Nikola je sezonu završio sa 903 minuta više od DŽoela Embida, ukupno 2.488, što ga rangira na treće mesto ove sezone. Jokić je dva puta osvojio nagradu za najboljeg igrača meseca, čime je postao tek treći košarkaš Nagetsa da je to uspeo“, zaključuje Majkl Si Rajt.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar