Foto: Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Košarkaši Milvokija "zakuvali" su u polufinalu Istoka izjednačivši protiv Bruklina na 3-3, trijumfom od 104:89.

PROČITAJTE JOŠ

Midlton i Adetokumbo su režirali veliku pobedu Baksa protiv ranjenih Netsa, kojima ovaj put nije bila dovoljna simultanka Kevina Durenta.

Midlton je ubacio 38 poena uz 10 skokova i pet asistencija, Adetokumbo je imao 30 poena i 17 skokova, dok je Durent imao 32 poena i 11 skokova.

Najveća podrška Durentu bio je Harden sa 16 poena, sedam asistencija i pet skokova, nedostajao je povređeni Kajri Irving, na drugoj strani, Midlton i Adetokumbo su imali na raspolaganju „treću violinu“, Holidej je ubacio 21 poen uz osam skokova i pet asistencija, iako se dobro ispromašivao za tri (1/10).

Netsi su imali kapacitet da pariraju do početka poslednje deonice kada su smanjili na 82:77, ali je tada pokrenuta serija 14:0 i time je Bruklin dotučen.

Majstorica se igra u nedelju od 2.30, Bruklin je domaćin, a zanimljivo je da je ovaj meč bio i rekordni za Midltona i Adetokumba.

Prvi su tandem posle Šekila O’Nila i Kobija Brajanta koji je imao individualno bar 30 poena i 10 skokova dva puta na utakmici tokom jedne serije plej-ofa.

Američki statistički fanatici su još izvukli i podatak da su stali uz rame Jokiću i Mareju, odnosno Klajdu i Olajdžuvonu, jer su poput njih imali bar po 30 poena uz minimum od 60 posto procenta šuta, i to u meču u kom je pretila eliminacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar