Aleksej Pokuševski u ESPN Top 10 listi
Foto: Tanjug / AP Photo/Garett Fisbeck

Košarkaši Oklahome izgubili su od Toronta sa 112:106, ali to nije bacilo senku na učinak povratnika Alekseja Pokuševskog.

PROČITAJTE JOŠ

Propustio je nekoliko utakmica Pokuševski zbog povrede ruke, to se moglo osetiti u šuterskom ritmu za 28 minuta na parketu.

Imao je osam poena uz šut 4/14 iz igre, od toga je promašio svih osam trojki, ali je taj učinak bacio u senku nečim drugim.

Došao je još do sedam skokova i pet asistencija, ali i čak šest blokada, pa je postao prvi ruki od Lebrona Džejmsa, koji je imao bar po pet poena, skokova, asistencija i blokada na jednoj utakmici.

Ovako nešto nije se desilo od 2004. godine, ujedno je najmlađi u istoriji Tandera sa bar pet blokada na meču, jer je prevazišao Serža Ibaku, učinivši to sa 19 godina i 113 dana. Takođe, ovo je i rekord za rukija u istoriji kluba.

„Odbrana je nešto u čemu želim da napredujem, osećam razliku u odnosu na početak sezone, svestan sam svojih dimenzija, postoji razlika. Hoću da pobeđujem, pa sam ljut zbog šuteva, nadam se da ću naučiti nešto iz ovoga i da će biti bolje u narednom meču.

U pobedničkom timu, Bučer je bio najbolji sa 31 poenom i 11 skokova, a Tanderi su pred kraj prokockali prednost, izgubili su zbog serije od 8:0 kada je bilo najvažnije.

Zato su vezali 10. poraz, ali kada je u pitanju Pokuševski, to je nešto što bi najmanje trebalo da brine ljubitelje košarke u Srbiji – kada je u pitanju individualni razvoj, brže napreduje nego što se možda i očekivalo.

Boban Marjanović nije dobio šansu protiv Kingsa, a Luka Dončić ubacio je 37 poena, što nije bilo dovoljno. Sakramento su do trijumfa vodili Foks sa 30 i Barns sa 24 poena.

Klipersi su Minesotu nadigrali uz 23 poena i šest skokova Džordža, glavni adut Šarlota za trijumf nad Portlandom bio je Rozije sa 34 poena, 10 asistencija i osam skokova.

U derbiju timova sa začelja, Hjuston je bio bolji od Orlanda uz 25 poena i 10 skokova Vuda.

NBA

Šarlot – Portland 109:101

Orlando – Hjuston 110:114

Toronto – Oklahoma 112:106

Dalas – Sakramento 107:121

Klipers – Minesota 124:105

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar