Foto. Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

Aleksej Pokuševski, srpski košarkaš, imao je loše šutersko veče na debiju za Oklahoma Siti Blu u Razvojnoj NBA ligi protiv Solt Lejk Siti Starsa (118:84).

Srpski igrač je postigao pet poena, te upisao devet skokova i jednu asistenciju u trijumfu Oklahome, ali je imao velikih problema sa šutem.

PROČITAJTE JOŠ

Bio je precizan samo dva puta iz 10 pokušaja (1/3 za tri), a na terenu je proveo 23 minuta.

Podsetimo, srpski košarkaš je poslednji meč za Oklahoma Siti Tander odigrao 2. februara u porazu od Hjuston Roketsa (136:106).

Pokuševski je u NBA došao kao 17. pik na draftu, odlično se pokazao u defanzivi i ima perspektivu jednog od najboljih blokera lige, ali mu predstoji rad na ofanzivi i šutu.

Procenti su mu loši, 25 posto iz igre, 19 posto za tri, pa na tome radi u razvojnom timu, kako bi popravio samopouzdanje za prvi tim Oklahome.

Imao je prosek od 17 minuta po utakmici, što je odlično za ovog 19-godišnjaka, ali u klubu veruju da će mu razvojni tim značiti da se vrati kao bolji šuter.

Mark Dagnolt, trener Oklahome, naveo je ranije da je sve ovo unapred isplanirano.

“Ovo je zapravo s jedne strane i bio deo plana od početka. Očigledno je da on obavlja dobar posao u rotaciji, ima dosta NBA minuta već, što je benefit i za njega i za tim”, rekao je Dagnolt.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar