Foto: Printscreen Twitter

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski postao je najmlađi igrač koji je na jednoj NBA utakmici ubacio bar 20 poena, imao deset skokova i pet pogođenih trojki.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa 19 godina, postao je i najmlađi košarkaš Oklahome koji je postigao bar 20 poena na jednom meču, tako da je postavio dva rekorda.

Pokuševski je ubacio 23 poena (7/13 iz igre) i imao je deset skokova i četiri asistencije u pobedi svojih Oklahoma Siti Tandera 128:122 protiv Memfis Grizlisa.

„Bila je tesna utakmica, igrali smo jako kroz sve četiri četvrtine i kao tim, borili smo se. Ovo je velika pobeda, ali idemo dalje, na putu smo i moramo da se spremimo“, rekao je Pokuševski.

Obrazložio je i šta je doprinelo da kao ruki odigra ovako dobar meč i bljesne sa 5/8 u šutu spolja.

„Moj tim veruje u mene. Stalno razgovaraju sa mnom kada promašim šut, samo nastavim da igram i kad imate takve saigrače sve je dobro“, dodaje Pokuševski.

Istakao je da i on veruje u svoje saigrače, a potom se prebacio na iskustvo iz G-lige u kojoj je bio dok ga Oklahoma nije pozvala.

„To je bilo sjajno iskustvo, pomoglo mi je da steknem samopouzdanje, da osetim loptu i tok igre. Kad sam se vratio ovde među igrače to je sjajno, ali je i u OKC Blu bilo lepo“, kazao je Pokuševski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar