Aleksej Pokuševski ulazi u ključnu NBA godinu za razvoj i afirmaciju u Oklahomi, koja ga je prošle godine dovela iz Grčke.

PROČITAJTE JOŠ

Mladi Novosađanin nije imao ozbiljan seniorski staž u Olimpijakosu pre NBA lige, ali je odigrao veliki broj mečeva u Oklahomi u prošloj sezoni.

Praktično odmah je „bačen u vatru“, igrao je i za razvojni tim, posle čega se vratio i postao jedan od nosilaca igre Tandera.

S obzirom na muskulaturu, bilo je neophodno da se radi na fizikalijama kako bi se Pokuševski „izbrusio“ za novu sezonu.

„Kada igrač završi sezonu, posebno kada je mlad kao on i kada na sve to ima veću minutažu, onda mu je potrebno vreme. Treba vremena da se odmori mentalno, fizički, emotivno, kako bi mogao da se vrati na treninge. Sve to je bazirano na podacima koje timovi koriste. Onda kada u predsezoni dođe do određenog nivoa svog tela, želimo na tome da ga zadržimo“, rekao je generalni menadžer tima Sem Presti.

Pokuševski je rasterećen što se tiče letnje lige i sve je jasnije da će biti košarkaš oko kog će se „vrteti“ igra Tandera.

„Nije bilo potrebe da igra i letnju ligu. Posebno sa fizičkog gledišta. Ima dosta stvari na kojima treba da radi i na koje smo želeli da bude fokusiran. Smatram da je Aleksej uradio fantastičan posao u svemu tome tokom leta“, naveo je Presti.

Pokuševski je letos za Nova.rs govorio o sitnim povredama koje je vukao i prelasku na NBA košarku.

„Nije opasno, bilo je nekih udaraca, ili se od umora zategne neki mišić, ali stvarno nisam očekivao da mogu da izguram ovako. Prošle godine sam odigrao 11-12 utakmica, sada 60 ukupno. Sa dobrom minutažom. Malo sam se pred kraj sezone pribojavao da se ne povredim, ali sam izgurao to muški, što se kaže. U Americi nisam imao nikakva očekivanja, kada sam došao, u stilu ‘OK, ako ovo ne bude, to je to’. Počeo sam polako, zadavao sam sebi polako neke zadatke, ‘popravi ovo, popravi ono’. To se dešavalo polako, posle mesec-dva ili više, posle one razvojne lige sam krenuo to da radim. Zadavao sam sebi nedeljne, mesečne i zadatke do kraja sezone, šta treba da popravim. Bilo je teško jer sam dva, dva i po meseca proveo u hotelu na početku, bio sam sam i nije bilo baš najlakše. Ali ljudi iz Oklahome su bili tu stvarno uz mene. Fizikalije su tu kao nešto što moraš da imaš ako želiš da igraš u NBA, moraš da budeš stvarno na svom najvišem nivou. Moraš i to da imaš, prve godine je stvarno bilo teško u tom fizičkom delu, ali sam pokušavao da nadomestim košarkaškim stvarima. Sad preko leta, treba da se radi i popravi taj deo“, rekao je Pokuševski.

BONUS VIDEO – Gurović: Krio sam da imam slomljenu nogu u Indijanapolisu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar