Foto: Tanjug / AP Photo/Garett Fisbeck

Košarkaši Oklahoma siti Tandera savladali su Hjuston Roketse na gostovanju rezultatom 114:112, a poslednji poen sa linije slobodnih bacanja je postigao srpski as Aleksej Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

U uzbudljivoj završnici u kojoj smo videli veliki broj promašaja na obe strane, ušlo se sa nerešenim rezultatom u poslednja dva minuta, kada Maledon polaganjem donosi prednost Oklahomi.

Nakon promašenog po jednog napada na obe strane, Džon Vol odlazi na liniju slobodniih bacanja, ali pogađa samo jedno od dva pa Oklahomi ostaje poen prednosti.

U sledećm napadu Tandera, Tejt blokadom zaustavlja Pokuševskog pa Hjuston kreće u napad za vođstvo, ali Dort uzvraća blokadom nad Volom, na nešto manje od 8 sekundi do kraja.

Loptu u skoku kupi Srbin koji biva fauliran, pa nakon tajmauta odlazi na liniju slobodnih bacanja. Posle pogođenog prvog za dva razlike za Tandere, maši drugo bacanje posle kojeg loptu kupi Vud i dodaje Volu koji u preostalih nekoliko sekundi ne uspeva da pogodi trojku i Oklahoma beleži značajnu pobedu.

Pokuševski je meč završio sa  učinkom od devet poena, devet skokova i dve asistencije. Šutirao je iz igre dva od devet, pogodivši oba šuta za tri poena. Slobodna bacanja je šutirao tri od četiri promašivši samo jedno na kraju utakmice.

Tandere je do pobede predvodio Dort sa 23 poena uz po  tri skoka i asistencije, a pratili su ga Robi sa 18, Mihalik i Džekson su dodali po 15. Odličan meč je odigrao i Mozes Braun sa dabl-dabl učinkjom od 13 poena i 14 skokova.

Kod Hjustona je najbolji bio Vud sa 27 poena i osam skokova, 24 je dodao Vol, a 23 Oladipo.

Hjuston je nastavio katastrofalni niz i ubeležio 20. uzastopni poraz dok se Oklahoma uključila u borbu za plej-of.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar