Aleksej Pokuševski
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa)

U trijumfu Golden Stejta nad Oklahomom (118:97) Alen Smailagić je upisao tri minuta, dok sa druge strane Aleksej Pokuševski nije igrao, baš kao ni Boban Marjanović na meču Dalasa i Bruklina 113:109.

Voriorsi su bez ikakvih problema savladali Tander koji je uspeo da dobije tek jednu četvrtinu.

PROČITAJTE JOŠ

Očekivano je „ratnike“ predvodio Stef Kari sa 34 poena, četiri skoka i sedam asistencija, a pratio ga ga Malder sa 25 poena (7/13 za tri) i jednom asistencijom.

Ovim trijumfom je Golden Stejt stigao do osme pozicije na Zapadu, a srpski košarkaš Alen Smailagić proveo na parketu tri minuta. U tom periodu nije uspeo da upiše nijedan poena, asistenciju ili skok. Sa druge strane, Aleksej Pokuševski je propustio drugi meč u nizu zbog modrica na kolenu. U Oklahomi nisu hteli da rizikuju, a navode da njegovo stanje prate iz dana u dan.

Tander je predvodio Taj Džerom sa 23 poena, dok je Darijus Bizli dodao poen manje. Oklahoma se nalazi u očajnoj formi, ima pet uzastopnih poraza, a 19 od poslednjih 20 puta je teren napuštala spuštene glave.

Boban Marjanović je još jednom trijumf Dalasa ispratio sa klupe za rezervne igrače. Novi trijumf timu iz Teksasa doneli su Luka Dončić i Tim Hardavej Junior sa 24, odnosno 23 poena, a pratili su ih Finli-Smit i Bronson sa 17 i 15 poena.

Upravo je na tom insistirao i Rik Karlajl nakon meča, koji je objasnio da je na poluvremenu Slovenac šutirao samo 2 od 11, ali da je pronalazio drugi put da doprinese.

„Kada Luka prolazi kroz periode kada ne postiže poene, pronalazi druge načine da utiče na igru. Danas je dobro skakao u tom periodu. Pokrenuo je neke momke i doveo iz dobre pozicije“, rekao je Karlajl.

U poraženom timu briljirao je Kajri Irving sa 45 poena (rekord sezone), pet skokova i četiri asistencije, dok je Kevin Durent dodao 20 poena (1 od 10 iz igre u drugom poluvremenu), devet skokova i tri asistencije.

Bruklin se nalazi u ozbiljnim problemima jer je upisao četvrti vezani poraz, a to je ujedno i najduži niz ovog tima čitave sezone.

Maveriksi su se sada pozicionirali na poziciju broj pet ispred LA Lejkersa.

 

 

NBA rezultati

Petak

Šarlot – Čikago 99:120

Dalas – Bruklin 113:109

Toronto – Vašington 129:131 pp

Detroit – Memfis

Indijana – Atlanta 133:126

Golden Stejt – Oklahoma 118:97

LA Klipers – LA Lejkers 118:94

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar