Foto: AP Photo/Phil Long

Košarkaši Šarlota su sezonu u NBa ligi završili pobedom pošto su u poslednjem meču iznenadili Klivlen Kavolirse rezultatom 120:110.

Ovo je Hornetsima bila 21 pobed au sezoni, aklivlend je propustio da trijumfom dođe možda i do drugog mesta jer su mu rezultati sa ostalih mečeva išli na ruku.

Svoj doprinos su na kraju dali i Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski plejmejker je počeo kao starter i za nešto više od 1o minuta postigao tri poena uz jedan skok i četiri asistencije, ali se nakon toga više nije vraćao u igru.. Pokuševski je ušao s aklupe i do kraja utakmice postigao osam poena uz pet skokova i tri asistencije.

Najbolji na terenu u ekipi Šarlota bio je Smit sa 24 poena, dok je Tor ubacio 20, a Megovens 18 poena. U Klivlendu je Niang sa 16 bio najefikasniji dok su Alen, Mobli i Štrus ubacili po 14 poena.

Klivlend je dobro počeo i vodio devet razlike posle prve četvrtine, ali je Šarolt do poluvremena smanjio na samo jedan poen minusa.

Delovalo je d aće Kavolirsi sve ovo privesti bez drame kada su se prvo u trećoj deonici odlepili, azatim početkom četvrte došli ido 13 poena prednosti,a li su zatim do kraja meča sve prosuli. Ubacili su samo sedam poena, dok je poslednju deonicu Šarlot dobio sa 32:14 i na kraju čak i ubedljivo slavio.

Klivlend će sa četvrte pozicije u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv ekipe Orlanda koja je na kraju završila na petom mestu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare