Aleksej Pokuševski Oklahoma Vašington
Foto: Tanjug/AP Photo/Sue Ogrocki

Aleksej Pokuševski nastavlja da oduševljava sve ljubitelje košarke, a na meču Oklahoma Siti Tandera i Vašington Vizardsa (109:129) pokazao je čitav niz jedinstvenih veština.

Srpski košarkaš koji može da pokrije pozicije od „jedan“ do „četiri“ proveo je na parketu 25 minuta, a još jednom je bio starter.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Mark Degnolt mu veruje, a Poku to vraća na svaki način. Upisao je protiv tima iz prestonice SAD osam poena, tri skoka i dve blokade.

Jedna blokada se ubrzo zavrtela u „najboljim potezima“ jer je srpski košarkaš uspeo da odbrani igrača u situaciji jedan na jedan.

Skočio je vertikalno iz mesta i uspeo da odbrani koš Tandera, a saigrači su odmah krenuli u brzi kontranapad jer znaju da i te kako zna da izbaci loptu brzo napred.

U toku meča je Aleksej dobio i novi nadimak. Zvanični Tviter nalog Oklahome se potrudio da na najbolji način opiše jedan prodor Pokuševskog kada je ostavio u (zvezdanoj) prašini rivale, pa su ga nazvali Skajvoker.

Ljubiteljima „Star Wars“ serijala je jasno koliko je to veliko zvanje. Uostalom sam prevod „onaj koji hoda po zvezdama“ dovoljno govori kako u NBA trenutno vide našeg asa.

O svestranosti Pokuševskog je izlišno trošiti reči, a on iz večeri u veče uspeva da nas nekim novim potezom oduševi.

U moru poteza se istakla i jedna finta, kada je rivala poslao na tribine.

Nakon ovog basketaškog poteza je u maniru Tima Dankana naslonio lopti o tablu.

U Tanderu su se istakli Bizli i Maledon sa po 20 poena, dok su Dort i Robi dodali po 18. Ipak, mladi tim Oklahome nije imao pravi odgovor za ono što su uradili Ol-star igrači iz Vašingtona. Rasel Vestbruk je susret zavšio sa 37 poena, 11 skokova i 11 asistencija (174. tripl-dabl u karijeri), dok je Bredli Bil dodao 33 poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Kada dva igrača sakupe 70 poena i manji doprinosi sa klupe donose prevagu, poput bivšeg košarkaša Partizana Davisa Bertansa koji je dodao 12 poena uz dva skoka.

NBA rezultati

Subota

Atlanta – Majami 118:103

Bruklin – Boston 109:104

Šarlot – Klivlend 108:102

Hjuston – LA Klipers 104:109

Oklahoma – Vašington 109:128

Golden Stejt – Denver 118:97

Portland – Memfis 128:130

Njujork – Toronto 19.00

Milvoki – Filadelfija 21.30

 

Foto: Screenshot Sofascore
Foto: Screenshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare