Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Španski košarkaš Rudi Fernandez protivi se ideji dovođenja stranih košarkaša u reprezentaciju "furije".

Fernandez je reagovao na nedavnu informaciju da je Lorenco Braun, nekadašnji plej Crvene zvezde i američki igrač pojačao Španiju na poziciji jedinice.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod Rudija vlada slično mišljenje kao i kod brojnih košarkaških zaljubljenika u Srbiji koji smatraju da je „uvoz stranaca“ neprihvatljiv.

„Već sam rekao predsedniku Košarkaškog saveza Horheu Garbahosi šta mislim i kao kapiten reprezentacije morao sam da iznesem svoje mišljenje“, rekao je Fernandez na kampu po njegovom imenu.

„To mi se ne dopada. Saznao sam iz novina da su naturalizovali igrača iako nije imao nikakve veze sa zemljom. Imao sam primer da sam igrao Nikolu Mirotića i Serža Ibaku u nacionalnom timu, ali oni su tu bili od kada su bili mlađi i prošli su kroz omladinske akademije. U tom smislu imaju posebnu vezu sa Španijom“, objasnio je Fernandez.

Lorenzo Braun
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Osvrnuo se i na odluku Real Madrida da ne nastavi saradnju sa Pablom Lasom nakon srčanog udara, iako je Laso hteo da nastavi.

„Mi to moramo da poštujemo jer je klub doneo odluku. Pablo je imao infarkt i možda je on mislio da može da nastavi, ali klub nije to video na isti način. Mi smo ljudi kluba. Real je iznad svega i bio legenda ili ne, na kraju smo svi sportisti koji dugujemo tom klubu“, rekao je Fernandez.

BONUS VIDEO: Srbija od plus 10 do šokantnog poraza od Belgije u Nišu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar