Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Rik Pitino je raščistio sa Panatinaiksoom, ali nije sa grčkom reprezentativnom košarkom.

Iskusni američki stručnjak koji je neposredno po prekidu košarkaške sezone u Evropi raskinuo ugovor sa „zelenima“, a zatim preuzeo ekipu univerziteta Ajona, u razgovoru za „SDNA“ izjavio je da želi da ostane selektor reprezentacije Grčke tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

„Hoću da je treniram“, rekao je Pitino unintervjuu koji će biti emitovan na „Open TV“ u nedelju.

PROČITAJTE JOŠ

Dotakao se i Panatinaikosa koji je vodio u dva navrata, od decembra 2018. do leta 2019, pa od novembra 2019. do prekida aktuelne sezone.

„Nisam hteo drugi put da treniram Panatinaikos. To nije moja vrsta tima.“
Legendarni trener je podelio razmišljanje o Makjklu Džordanu Jordanu, posle prikazanih osam od deset epizoda dokumentrnog serijala „Poslednji ples“.

„Svi imaju strasti. Džordan ima konkurentnost. Imam sreću da ga dobro poznajem. Sjajan je momak sa strašću, ali zapamtite, ako sa njim igrate šah, a on nije dobar u šahu, pobedićete ga. Ali tada će izaći i naći nekoga ko je dobar u šahu, a zatim će te opet izazivati i svrgnuti te.”

Nema dilemu ko je najbolji igrača ikada.

„Za mene je Džordan broj 1, a Lebron broj 1-A. On nema Džordanovu sposobnost ya postiyanje poena. Kad bi utakmicu odlučivali sitni detalji, Džordan bi mogao sam da pobedi bilo koga“, jasan je Pitino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar