Foto: Damien MEYER / AFP / Profimedia

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, pričao je o saradnji sa trenerom Mančester sitija, Pepom Gvardiolom.

Pešić je bio deo utakmice u Zagrebu u čast legendarnog Dražena Petrovića i tamo se našao uz brojne druge velikane evropske i svetske košarke.

Popularni „Kari“ je u razgovoru za Index.hr pričao i o tome kako unapređuje svoje košarkaško znanje i putem pomoći saveta fudbalskih trenera.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa Gvardiolom se znam još od njegovih početaka. Ja sam bio trener Barselone kad je on trenirao B tim i tada smo se dosta družili. Kad sam stigao u Bajern, došao je i on. Ja sam tamo bio od 2012. do 2016, pune četiri godine, on je ostao tri. Družili smo se svaki dan i puno smo razgovarali o taktici. Mislim da se isplatilo za obojicu“, rekao je Pešić, pa nastavio:

„Uvek ga je zanimalo kako posle izgubljene lopte organizovati odbrambenu tranziciju, što je suština kompletne igre u košarci. U svakom sportu je taj segment igre jako bitan, ali u košarci je ključan jer je svaka olako izgubljena lopta u napadu primljen koš. Jako ga je zanimalo kakvu metodiku treninga da koristi kako bi to sprečio“, dodao je Pešić.

I zaista čini se da su saveti srpskog trenera pomogli Gvardioli koji je postao jedan od najboljih trenera u istoriji sporta.

BONUS VIDEO Bravure Nikole Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar