Slobodan Šarenac Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

MVP NBA lige do MVP-ja Evrolige, on dodaje do MVP-ja Evrokupa koji pronalazi MVP-ja ABA lige. Svi smo se nadali ovakvim košarkašim prenosima Slobodana Šarenca koji je gost novog izdanja podcasta "Penâl".

Čovek uz čije košarkaške prenose smo odrastali želeo je da se skoro pola reprezentacije Srbije isto zove – MVP. Nažalost, toga nema na snazi usled otkaza Nikole Jokića, a nacionalni tim se propisno namučio protiv Dominikane i Filipina.

Ipak, „orlovi“ Igora Kokoškova plasirali su se u polufinale kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i za finale će igrati u subotu (16) protiv Portorika.

PROČITAJTE JOŠ

Samo pobednik turnira obezbediće vizu za Tokio.

„Od slatkih muka došlo se do gorkih za Kokoškova. Brojni otkazi, povrede, sad problem sa Stefanom Jovićem… Kad se završe kavalifikacije, ako se izbori plasman u Tokio, uslediće dobar remont i treba da se pogleda širi spisak pred kvalifikacije, pa da se neko možda naknadno pozove“, kaže Šarenac.

Čuveni komentator je otkrio i da bekovska trojka verovatno neće moći da igra za Srbiju.

„Prema informacijama koje imam, teško da će se pojaviti Nedović (oporavak od korone), Gudurić (hronična povreda tetiva) je takođe pod znakom pitanja, Bogdanović kako dobro igra moguće je da dođe do velikog NBA finala i završi u klubu tek tamo oko 20. jula a tri dana kasnije počinju Igre. Tu ne postoji mogućnost da onda dođe u reprezentaciju“.

Šarenac se dodatno osvrnuo na sastav „orlova“ uz jednu posebnu želju.

„Jokić je otkazao, Lučić isto ima problema sa povredom. Može da se napravi tim od 12 igrača koji neće igrati a koji bi se borili za medalju. Teška je situacija, malo smo i tanki na centrima… Nadam se da će košarkaši proći u Tokio, mnogo je dobro bilo u Riju, kad imaš i mušku i žensku selekciju na podijumu. To mi je jedan od najdražih turnira koje sam radio“.

U izuzetno zanimljivom razgovoru Šarenac je pričao i kako prolazi kada gleda utakmice kod kuće u društvu svojih dama, kada se nervira, posebno smo pričali o čudesnom uspehu zlatnih košarkašica, otkrio nam je i kako je nastalo čuveno „OHOHOHO“, ko su mu omiljeni igrači, ali i zašto posebno ceni Paua Gasola. Sve to vas čeka u novoj epizodi podcasta „Penâl„.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar