Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Gash

Košarkaši Atlante nisu uspeli da naprave brejk protiv Milvokija i gube sa 3-2 u finalu Istoka NBA lige - bilo je 123:112 za Bakse.

PROČITAJTE JOŠ

Morao je Milvoki timski da odigra iznad svog nivoa zbog povrede Janisa Adetokumba, to je i učinio, pa je Atlanta prinuđena da na svom parketu krene na sve ili ništa za majstoricu.

Bruk Lopez je preuzeo glavnu ulogu sa 33 poena i sedam skokova, a Bogdan Bogdanović vrhunski je parirao sa 28 poena uz pet skokova i četiri asistencije.

Šutirao je 10/22 iz igre, od toga 7/16 za tri poena, pa je došao do ličnog plej-of rekorda sa sedam trojki.

Midlton je još bio veliki adut Milvokija sa 26 poena, 13 skokova i osam asistencija, Holidej je imao čak 13 asistencija uz 25 poena, Portis je dodao 22 poena.

Podrška Bogdanoviću bili su Kolins i Galinari sa po 19 poena, a nedostajao je Trej Jang zbog problema sa stopalom.

On je na kraćoj rehabilitaciji i nada se da će moći da zaigra na šestom meču, koji je na programu u nedelju od 2.30 po našem vremenu.

Ko god prođe u finale, imaće preko puta daleko svežiju ekipu, Finiks Sansi su dan ranije pobedili Kliperse sa 4-2 i obezbedili prvo finale posle 1993. godine.

Kris Pol igra košarku života, Sansi su Denver deklasirali sa 4-0, posle čega su ugašene i šampionske ambicije tima iz Los Anđelesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare