Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije će u polufinalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre odmeriti snage sa Portorikom, pošto je ova reprezentacija poražena od Italije 90:83.

U grupi B turnira u Beogradu trebalo je da nastupe Italija, Portoriko i Senegal, ali ekipa iz Afrike nije došla zbog problema sa koronavirusom, pa je odigran samo taj jedan, međusobni duel ove dve selekcije.

PROČITAJTE JOŠ...

On je pripao Italijanima, pa će Portorikanci biti rival Srbije u borbi za plasman u finale kvalfikacija. U drugom poluvinalu se sastaju Italija i pobednik duela dve ekipe koje su u prva dva kola A grupe propisno namučile Srbiju, Filipina i Dominikanske Republike.

Što se tiče samog toka meča, Portoriko je odigrao dobro prvo poluvreme, nakon 20 minuta imali su prednost od sedam poena (44:37), ali je u trećoj četvrtini sve to palo u vodu. Italija je zaigrala sjajno u napadu, podigla nivo odbrane i sa 27:14 stigla do preokreta, što je sačuvala do kraja meča.

Italiju je predvodio trio Nikolo Manion – Simone Fontekio – Ahil Polonara sa po 21 poenom, dok su Glan Klavel sa 24 poena i Geri Braun sa 16 bili najbolji u Porto Riku.

Polufinalni mečevi će biti odigrani 3. jula. Srbija će protiv Portorika odmeriti snage od 16 časova, drugo polufinale će biti odigrano nešto kasnije, dok je finale zakazano za 4. jul sa početkom u 20:30 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar