Foto: Djordje Kostic / Starsport

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Crvene zvezde pokušati da iskoristi eventualni umor domaćina, ali je istako da će morati da odigra maksimalno fokusirano i ozbiljno.

„Pokušaćemo da iskoristimo eventualni umor domaćih igrača, jer su imali ove nedelje već dve jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor, već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno“, rekao je Pavićević.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Mornara gostuju Crvenoj zvezdi u nedelju (17 časova) u hali „Aleksandar Nikolić“, u utakmici 18. kola ABA lige.

„Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz ‘nemamo šta da izgubimo’. Sa tim se nikad nisam slagao, jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo – utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica“.

Tim iz Bara je trenutno osmi na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobeda i osam poraza, dok su crveno-beli drugi sa učinkom 14-1.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, Pavićević je istakao da je reč o „najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu“.

„Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi“, dodao je on.

Pavićević je naveo i da je Zvezda sastavljena od proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača.

„Na svakoj poziciji ima dva ili tri podjednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije, nego da svakog protivnika shvatamo podjednako“, zaključio je trener Barana.

BONUS VIDEO Top 5 poteza Crvene zvezde protiv Olimpijakosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar