Ostoja Mijailović o Partizanu, Evrokupu, odnosu Crvene zvezde i FMP u ABA ligi
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Košarkaški klub Partizan ne odustaje od zahteva da se zbog sukoba interesa FMP isključi iz ABA lige, ali na tome neće insistirati dok nezavisno međunarodno telo (FIBA ili Sportski arbitražni sud u Lozani) ne da svoje mišljenje.

PROČITAJTE JOŠ

Klub iz Humske posle jučerašnjeg zasedanja Upravnog odbora obavestio je ABA ligu da je ostao pri ranijem stavu da neće dati saglasnost da se akcije ABA lige koje su bile u vlasništvu Metalca, prenesu na FMP, dok nezavisna međunarodna komisija ne da sud da li ima sukoba interesa u slučaju kluba iz Železnika i Crvene zvezde.

Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, na ovu temu govorio je za Sport klub.

„Partizan nije neko ko može da vrši arbitražu. Mi smo nadležnim organima poslali sve potrebne dokaze koji su potpuno jasni. Mislili smo da će to Skupština ABA lige moći, ali oni nisu rekli ni da ni ne. Videćemo kako će reagovati na dokaze koje smo im dostavili. Ponavljam, naš cilj je jedino da se timovi takmiče ravnopravno“.

Mijailović je zatim pojasnio zašto misli da FMP i Crvena zvezda ne bi trebalo da igraju u istoj ligi.

„Možda mi je i jasno zašto manji klubovi ćute, ali ako svi stalno budemo ćutali to neće voditi nikuda – onda ćemo ceo život biti u prekršaju, a košarka će gubiti na kvalitetu i zanimljivosti. Utakmice ta dva tima niko ne gleda ni na televiziji, ni u hali jer se one praktično igraju kao prijateljske. To tako ne treba da funkcioniše. Imali smo primer u fudbalu gde je filijala FK Crvena zvezda ‘FK Grafičar’ izborio plasman u elitni rang takmičenja, ali je iz moralnih razloga odbio da nastupi u Superligi. Ne želim rasprave, ovo je pitanje ugleda srpske košarke“, rekao je Ostojić u razgovoru za Sport klub.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare