Foto: Starsport

Košarkaši Partizana imaju savršen start sezone u kojoj do sada nemaju poraz. Sve funkcioniše na najvišem nivou i na svakom koraku je prisutno zadovoljstvo i u ekipi i kod navijača.

Crno-beli su lideri i jedina neporažena ekipa u ABA ligi, dok u Evrokupu samo još Lokomotiva iz Kubanja nema poraz. Sve deluje idilično, ali u čitavoj priči ne treba zanemariti činjenicu da je ekipi Željka Obradovića raspored išao na ruku.

PROČITAJTE JOŠ

Reklo bi se da ni u taboru Partizana ne bi bolje skrojili raspored na početku sezone.

Iako je sezona u regionalnoj ligi otvorena gostovanjima u Hrvatskoj, Zadar i Split posle sedam kola imaju po jednu pobedu i šest poraza i teško da su rivali koji bi mogli da budu merilo kvaliteta ekipe koja puca na sve trofeje ove godine. U preostalih pet mečeva, crno-beli su na Jadranu pobeđivali redom Cibonu, Krku, Studentski Centar, Borac i FMP.

Iako su Cibona, FMP i debitant iz Podgorice pozitivna iznenađenja na startu sezone, radi se o ekipa kojima malo ko daje šansu za plasman u plej-of i koje ne spadaju u vrh lige. Crno-beli još nisu odmerili snage sa glavnim rivalima ove godine, a slična je situacija i na startu Evrokupa.

Takmičenje je otvoreno gostovanjem u Nemačkoj protiv Hamburga, debitanta na ovom nivou takmičenja i jednog od autsajdera, da bi usledila dva meča pred krcatom halom i velikom podrškom navijača protiv Turk Telekom i Huventuda. Međutim, glavni rivali tek dolaze.

Željko Obradović
Željko Obradović; Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Seriju teških mečeva, Partizan otvara več u sredu na gostovanju ekipi Andore. Iskusna ekipa iz Španije već godina predstavlja nezgodnog rivala, pogotovo na svom terenu, a posle početnog poraza na gostovanju Lokomotivi, usledile su dve pobede i sada će tražiti šansu da se izjednače sa crno-belima. Andora nije elitni tim u ovom takmičenju, ali kombinacija putovanja, vrućeg domaćeg terena i iskusne ekipe, biće verovatno najteži izazov do sada jer za razliku od meča sa Huventudom neće biti podrške navijača.

Samo nekoliko dana posle toga, Partizan verovatno čeka najteži meč u narednih nekoliko meseci. Prvi duel sa Crvenom zvezdom od povratka Željka Obradovića na klupu i atmosfera koja se polako zagreva saopštenjima i provokacijama, biće najveći izazov za Partizan do sada. Iskusna ekipa koja već ima gomilu jakih mečeva o početka sezone i jedna od najboljih odbrana u Evroligi, biće pravi izazov za Partizanove šutere na čijim krilima su ostvarene sve pobede i koji su u blagom padu forme.

Derbi u ovoj fazi sezone ne nosi toliki takmičarski značaj, ali bi Partizan pobedom mogao da pobegne dve pobede rivalu što bi bila lepa prednost, a ujedno i da dodatno podigne samopouzdanje.

Nešto lakši meč bi trebalo da bude sa Lietkabelisom kojeg Partizan dočekuje posle derbija, ali već posle toga sledi novi sudar sa najvećim rivalima u ABA ligi jer dolazi Budućnost koja je uz Zvezdu glavni rival za titulu.

Raspored Partizana do kraja godine

10.11 Andora – Partizan

14.11 Crvena zvezda – Partizan

17.11 Partizan – Lietkabelis

20.11 Partizan – Budućnost

4.12 Igokea – Partizan

8.12 Metropoliten – Partizan

11.12 Partizan -Cedevita

15.12 PArtizan -Slask

18.12 Mornar – Partizan

22.12 Lokomotiva – Partizan

24.12 Partizan – Mega

31.12 Partizan – Zadar

 

Nakon toga sledi pauza za Partizan jer se zbog kvalifikacionih prozora neče igrati ABA liga i Evrokup, ali crno-bele ubrzo očekuju i gostovanje Igokei i Mornaru, meč sa Cedevitom, dok ih u Evrokupu pored laganog meča sa Vroclavom u Beogradu do Nove godine čekaju i dva najteža gostovanja.

Partizan će ići na noge Metropolitenu, jednom od favorita iz senke za trofej i timu koji se značajno pojačao, kao i put na meč sa Lokomotivom u Kubanj, timom koji je uz crno-bele, Virtus i Valensiju glavni favorit za osvajanje Evrokupa.

Ekipa Željka Obradovića je odlično iskoristila dobar raspored na početku sezone i maksimalno startovala. Bila je to prilika i da se uigravaju akcije i razigravaju igrači, ali posle lagane šetnje u prvih 10 utakmica, slede mnogo ozbiljniji izazovi.

Biće to prilika da se vidi realan kvaliet ove ekipe i da se u skladu sa tim proceni da li su ekipi potrebna pojačanja i gde treba pronaći ekstra kvalitet.

BONUS VIDEO Žocova reakcija na uzmi Željko evro titulu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar